Етикетът означава да се държите красиво.

За съжаление, много хора смятат, че спазването на правилата на етикета е нещо срамно, смятайки ги за характерна черта на класни естети, които са далеч от реалния живот.

В действителност, основните правила на етикета са доста прости. Това са култура на речта, учтивост, чист външен вид и контрол над емоциите.

Представяме ви правилата за етикет, които всеки уважаващ себе си човек трябва да знае и спазва

1. Ако кажете: "Каня Ви", това означава, че вие плащате. Може да кажете: "Нека да отидем на ресторант" и в този случай всеки плаща сам за себе си. Ако мъжът предлага да плати сметката на една жена, тя вероятно ще се съгласи.

2. Никога не се отбивайте при някого без първо да се обадите. Ако някой дойде да ви види без предупреждение, може да ви хване по пижама или с ролки на косата! Един британска дама казва, че когато неканени гости се появят на прага й, тя винаги си обува обувките и грабва шапка и чадър. Ако гостът й бил приятен, тя възкликвала: "Току що влизам!" Ако не, въздъхвала и казала: "Ах, колко жалко, тъкмо излизам".

3. Не слагайте телефона си на масата в някое заведение. По този начин показвате колко важна роля играе това устройство в живота ви, колко сте отегчени  от това, което се случва и че във всеки един момент сте готови да прекъснете безполезния разговор, за да приемете важно обаждане или да играете на Angry Birds.

4. Не канете дама на среща, ако имате намерение през цялата вечер да говорите по телефона или да си пишете смс-и с приятели.

5. Един мъж никога не носи чантата на жена. Въпреки това, той може да вземе палтото й, за да даде на гардероба.

6. Ако се разхождате с някого и спътникът ви поздрави човек, когото не познавате, вие също трябва да го поздравите.

7. Повечето хора смятат, че единственият правилен начин за ядене на суши е с помощта на пръчици за хранене. Зависи. Мъжете, за разлика от жените, могат да ядат суши с ръцете си.

8. Обувките ви винаги трябва да са чисти.