Не е нужно да чакате, докато двуличен човек причини непоправими щети в живота ви, за да го разпознаете и отстраните. Има предупредителни признаци, които могат да ви подскажат, че връзката не е истинска.

1. Винаги са усмихнати и „щастливи“ да те видят.

Двуличните хора са експерти в носенето на фалшиви маски. Те се преструват, че се радват да ви видят, но радостта им е формална. Истинската връзка е балансът между щастието и реалността.

2. Те правят всичко за себе си.

Двуличните хора обичат да говорят за себе си. Те не се притесняват и не обръщат внимание, какво се случва с вас. Вашата роля е просто да бъдете зрител на техния моноспектакъл.

3. Езикът на тялото им никога не съвпада с думите.

Лесно е да забележите някой, който не е искрен с вас. Може да ви поглежда от време на време или да не смее да срещне погледа ви. Важно е не само да гo чуете, но и да видите как се движи.

4. Те трябва да са център на внимание.

Двуличните хора винаги трябва да се доказват. Те постигат това, като засмукват целия въздух в помещението. Те търсят комплименти и положителна обратна връзка като потвърждение за тяхната значимост.

5. Те са пасивно-агресивни.

Никога не можеш наистина да знаеш как се чувства двуличен човек. Те ще скрият презрението си към вас с неутрални думи, които няма да ви позволят да разберете, каква омраза бълбука под повърхността.

6. Те са ужасни слушатели.

Когато разкажете на двуличния си приятел най-дълбоките си и мрачни мисли, думите ви ще влязат в едното ухо и ще излязат от другото. Когато слушат, всичко, което искат да направят, е да ви отблъснат или да обезсилят чувствата ви.

7. Те живеят за лошите новини при другите хора.

Слушането за нещастието на някой друг, може да озари деня на двуличен човек. Те може да се преструват, че съчувстват, но дълбоко в себе си те празнуват вашето тежко положение.

8. Обичат да се хвалят.

Ако обичате скромността и смирението, вероятно няма да ги намерите в своите двулични приятели. Всичко, което правят или дават, се извиква от високо. Двуличните хора са пример за преследване на влияние.

9. Имат активно въображение.

Двуличните хора нямат задръжки с лъжата. Разговорът с тях е като телефонната игра на стероиди. Историята се нуждае само от една спирка, преди напълно да се превърне в нещо друго, което гарантирано ще ви покаже в най-лошата светлина.

10. Те не обичат да виждат как печелите.

Ако очаквате приятелите ви да празнуват успехите ви, зарежете двуличните. Те са вашите най-големи тайни конкуренти и възприемат вашите победи като загуби за тях. Те обаче намират начини да се уверят, че вашите победи са им от полза.

11. Казват ви чужди тайни.

Ако са го направили за другите, ще го направят и за вас. Двуличните хора ще ви разкажат най-мрачните тайни на техните така наречени приятели. Безопасно е да се предположи, че всички лични въпроси, които споделяте с тях, също ще станат обществено достояние.