42% от двойките рано или късно се разделят, гласи една популярна статистика и като основни причини за това се изтъкват липсата на уважение, негативното въздействие на самочувствието, стремежът към доминиране във връзката, а също и някои дразнещи недостатъци, като например навикът да се живее в безпорядък.

Има и още много неща, които могат да доведат до разрив дори в най-добрите семейства, при това - присъщи предимно на нежния пол. Когато връзката е в началото си, през погледа на влюбения те може да изглеждат дори симпатични, но с времето се превръщат във врагове на идилията с привързаността. Хубаво е да се знаят:

Нахлуване в личното пространство

В началото на съвместния живот може да бъде дори забавно да се намесваш в личния живот на партньора, и това поведение е типично за много жени. Ако мъжът не се разбунтува срещу това прекрачване на границите го чака незавидно бъдеще на мъж под чехъл, при което не може да направи и крачка без одобрението на любимата.

За това има просто обяснение: жените са по-социални от мъжете и се чувстват по-комфортно, когато са близо до любимия. А природата на силната половина от човечеството предполага необходимост от повече лично пространство, в което мъжете се чувстват уверени и спокойни.

Тялото като оръжие

Манипулирането на мъжа до себе си с помощта на женското тяло никога не е било добър начин за постигане на целите. В началото на връзката този подход ще даде очакваните резултати, тъй като мъжете обикновено се поддават лесно на съблазън, но с времето осъзнават, че това е просто хватка да бъдат използвани.

Случва се и обратната ситуация – когато жената лишава партньора си от секс заради някакво провинение. Той може да си даде вид, че всичко е наред и дори да се шегува със ситуацията, но в действителност е възможно да запомни и да не прости.

Детинско поведение

Жените могат да обсъждат с плам и с часове всяка ситуация, дори най-дребната ситуация, но е факт, че потокът от емоционални излияния плаши мъжа, свикнал на ясни, точни и логични коментари.

Пред импулсивността на своите дами повечето мъже предпочитат умението им да контролират емоциите си. Това, естествено, не означава да не проявяваме никакви чувства, но е добре да имаме предвид, че той може да се дразни.

Разговор с недомлъвки

Когато жената не може да си каже направо онова, което иска, но ѝ е важно да сподели, започва да си служи със загадъчни фрази и недомлъвки. Това по принцип не е добра идея, тъй като мъжкото мислене е по-директно – повечето представители на силния пол не обичат да разгадават шифровани послания.

Ролята на свенлива и простодушна

Много жени могат да прикриват своите достойнства и да изглеждат по-глупави, отколкото са в действителност. В някои ситуации този подход наистина е удобен, стига да не се преиграва. Когато ни идва отвътре да се държим като свенливи създания, които се нуждаят от мъжка защита, нека си припомним, че тази роля се харесва на момчетата в определени дози. Когато установят, че са заблуждавани, престават да имат доверие.

Oпасни въпроси

„Напълняла съм – това харесва ли ти, или е лошо?“, „Тази рокля ми стои доста по-зле, отколкото, ако я облече Анджелина Джоли – така ли е?“ Въпроси от този род не бива да се задават на мъжете, защото те просто не знаят какво да отговорят. И жените, понеже не ги устройва промърмореният отговор: „Какво говориш, ти си най-хубава от всички.“, могат да започнат с упреци, че партньорът не им обръща внимание и става тя една…