42% от двойките рано или късно се разделят, гласи една популярна статистика и като основни причини за това се изтъкват липсата на уважение, негативното въздействие на самочувствието, стремежът към доминиране във връзката, а също и някои дразнещи недостатъци, като например навикът да се живее в безпорядък.

Има и още много неща, които могат да доведат до разрив дори в най-добрите семейства, при това - присъщи предимно на нежния пол. Когато връзката е в началото си, през погледа на влюбения те може да изглеждат дори симпатични, но с времето се превръщат във врагове на идилията с привързаността. Хубаво е да се знаят:

Нахлуване в личното пространство

В началото на съвместния живот може да бъде дори забавно да се намесваш в личния живот на партньора, и това поведение е типично за много жени. Ако мъжът не се разбунтува срещу това прекрачване на границите го чака незавидно бъдеще на мъж под чехъл, при което не може да направи и крачка без одобрението на любимата.

За това има просто обяснение: жените са по-социални от мъжете и се чувстват по-комфортно, когато са близо до любимия. А природата на силната половина от човечеството предполага необходимост от повече лично пространство, в което мъжете се чувстват уверени и спокойни.

Тялото като оръжие

Манипулирането на мъжа до себе си с помощта на женското тяло никога не е било добър начин за постигане на целите. В началото на връзката този подход ще даде очакваните резултати, тъй като мъжете обикновено се поддават лесно на съблазън, но с времето осъзнават, че това е просто хватка да бъдат използвани.

Случва се и обратната ситуация – когато жената лишава партньора си от секс заради някакво провинение. Той може да си даде вид, че всичко е наред и дори да се шегува със ситуацията, но в действителност е възможно да запомни и да не прости.