Усмивките са много повече от просто показване на удоволствие.  Ново психологическо изследване разкри 10 начина, по които можем да ги използваме с полза за себе си.

Ние се усмихваме със специални социални цели, защото усмивките изпращат голям брой сигнали, които могат да бъдат полезни за нас.

Ето 10 начина, по които усмивките могат да ни помогнат, като например изпратят сигнали за нашата привлекателност и социалност:

Накарайте другите да ви повярват.  В съвременния несигурен свят на кого може да повярвате? Сигналът, че на някого може да се има доверие, е неговата усмивка. Искрената усмивка изпраща силен сигнал, че хората могат да ви имат доверие и да разчитат на вас.

Усмихнете се за толерантност и дори милост! Когато хората са били хванати в простъпки и нарушаване на правилата могат да предизвикат толерантност и милостиво отношение, ако се усмихнат, като дори няма особено значение дали усмивката е фалшива, виновна или напълно искрена.

Въстановете се след социални грешки. Забравили сте да купите подарък на половинката си за годишнината? Забравил сте името на важен клиент? В тези и всякакви подобни случаи усмивката е начинът на поведение, който ще “разчупи леда”.

Понякога се усмихваме просто защото е любезно и защото ще избегнем чувството за вина след това.