Когато имате бебе или малки деца, надали ви остава време и за козметични услуги в съответните салони. А нещата, които най-често дразнят жените в такава ситуация са небоядисаната коса и маникюра. Вероятно, защото и двете са пред очите им постоянно. Конкретно ръцете са и своеобразна визитна картичка, която другите автоматично забелязват, щом им подадете ръка за поздрав.

Домашният маникюр всъщност не е сложно нещо, нищо че изглежда като такова. Има няколко правила, които трябва да знаете и да спазвате, за да го направите почти перфектно. И освен това не отнема време и финанси, в известен смисъл релаксира и приятно би разкрасил ръцете ви.

Ето кои са най-честите грешки, които жените правят, и как да ги избегнете или поправите, ако се случи да сбъркате.

1. Премахване на стария лак

Ако го правите с памучен тампон, правилната техника е да поставите тампона върху нокътя, леко да го притиснете за няколко секунди, след което да го плъзнете нагоре. Ако останат следи, повторете по същия начин. Така не травмирате нокътя и в същото време няма опасност да зацапате встрани кожата, което е доста грозно.

2. Подхранете нокътната плочка

Не бързайте да завършите маникюра. По принцип е добре ръцете да се натопят за десетина минути в топла вода, към която сте добавили някакво есенциално масло, след което внимателно и с подходящи уреди кожичките да се отстранят. Ако обаче нямате време за това, непременно нанесете за кратко крем или масло върху ноктите и нежно ги масажирайте, за да ги заздравите и подхраните. През зимата това прави ноктите по-устойчиви на студ. Изчакайте или попийте маслото, защото ако остане, има опасност лакът да не засъхне бързо.

3. Използвайте основа

Базата удължава трайността на лака. В същото време поддържа нокътната плочка и не позволява на по-силния цвят да я обагри неприятно. А и върху основа, лакът се разнася много по-добре. Така че не я пренебрегвайте.

4. Дебел слой лак

Нанасянето на два слоя лак прави цвета по-наситен, плътен и равномерен, а лакът – по-дълготраен. Но прекалено дебелият слой изглежда нехомогенен и засъхва прекалено бавно. Което със сигурност не желаете.

5. С един замах

Колкото и да е голяма четката на лака, тя не достига до всички ъгли на нокътя и има опасност така да не се получи равномерно покритие. А кривините на лака личат отдалеч.

6. Близо до източници на топлина

Да нанасяте лак, докато готвите или след като сте си взели горещ душ, не е добре. Топлината и парата са врагове на хубавия маникюр. По същия начин не е добра идея да сушите лака със сешоар. Може да го направите единствено със студената струя и то отдалеч. И само, ако наистина много бързате.

Продължава на страницата на Новите родители