Хората нямат еднакви нокти. Най-общо се различават 7 типа. Някои имат заоблени и дълги, а други – остри и къси нокти. Формата на нокътя издава много неща за личността и характера на човека. Разгледайте по-долу различните варианти и определете своята форма. После прочетете за какво свидетелства тя.

1.) Продълговати

Вие сте креативни и социални личности. Околните се чувстват изключително добре във вашата компания, защото намирате подход към всеки и се разбирате еднакво почти с всички. Освен това сте много романтични и една идея по-темпераментни, отколкото е нужно. Обичате да се впускате в детайли, поради което има опасност да загубите поглед върху цялото.

2.) Широки

Вие сте много честни и не се боите да изричате неприятни истини. Желаете най-доброто за другите. Ето защо понякога казвате неща, които на тях не им се иска да чуят, но които са необходими. Знаете съвсем точно какво искате от живота и сте много амбициозни в преследването на целите си.  Това качество импонира на околните, но понякога сте прекалено авторитарни, а на моменти и нетърпеливи.  

3.) Кръгли, яйцевидни

Живеете със свое собствено темпо, което е малко по-бавно, отколкото налага днешното забързано всекидневие. Затова сте по-скоро спокойни и отпуснати, в мир със себе си. Доволството ви стига дотам, че сте напълно щастливи с живота, който водите. Винаги вземате решенията си логично и рационално, защото претегляте предварително всички възможни варианти. Тъй като умеете да контролирате емоциите си, приятелствата ви по принцип траят дълго.

4.) Квадратни

Тъй като притежавате смелост и постоянство, не се страхувате да поемате рискове. Тези качества са извънредно важни, когато става дума за заемане на ръководна длъжност в службата или за основаване на собствен бизнес. Тъй като не сте лекомислени и приемате нещата сериозно, печелите уважението на другите. Ако някой се опита да ви подлее вода или да ви измами, веднага разбирате. В личния живот обаче проявявате чувство за хумор, което семейството, близките и приятелите ви ценят високо.

5.) Триъгълни

Честито! Вие сте гений. Поне вероятността за това е много голяма при този тип нокти. Много сте изобретателни и креативни, но и взискателни. Стремите се към перфекционизъм. Имате идеи, каквито и насън не биха хрумнали на колегите ви. Затова напредвате много по-бързо от тях в кариерата. Околните ви се възхищават и дори малко ви завиждат.

6.) Бадемовидни

Вие сте приветливи и искрени. В общуването с околните сте по-скоро доброжелателни. Охотно се застъпвате за другите, когато е необходимо. Хората обичат да бъдат край вас, защото винаги им казвате истината, а понякога им правите и комплименти. Умеете да се справяте с трудни положения и да ги преодолявате успешно.

7.) С форма на меч

Вие сте много амбициозни и трудолюбиви. Работите здраво, за да постигнете целите си. В стремежа си на всяка цена да доведете докрай онова, с което сте се заловили, често излизате от зоната си на комфорт и трупате опит – независимо дали добър или лош.

Учудващо, колко много от тези неща са верни, нали? Та ако искате да знаете с какъв човек си имате работа, не е лошо първо да хвърлите един поглед на ноктите му!

Цветелина Велчева