Стъпалата Хайку - истинска стълба към небесата

30 март 2019 г., 10:23
1360

Gclay / Shutterstock

По тази стълба може да стигнете до едно от най-красивите и запазени кътчета на земята.

Войните винаги оставят след себе си паметници, които ни напомнят за отминалите тежки времена. Въпреки че те най-често са свързвани със спомени за конфликти и смърт, понякога тези структури се сливат с природата така, че създават спиращи дъха сцени.

Едно такова място за стъпалата Хайку, известни още като "Стълбата към небесата", в Хавай, който представляват 3922 стъпала към едно от най-зашеметяващите места на земята.

Първите стъпала започват още в долината Хайку край Канеохе на острова Оаху и постепенно се изкачват до цели 853 метра надморска височина под ъгъл от 30 градуса. Стълбата била построена през Втората световна война от дървета, за да помогне при изкачването на комуникационни кабели, които военните прокарвали от едната страна на долината до другата. През 50-те години стълбата била изградена отново, този път от стомана и била използвана при инсталацията на навигационната система "Омега" на Бреговата охрана на САЩ. Били сглобени общо 3 922 стъпала като всяко е широко около 40 см. и е изработено от корабни стълби, захванати заедно с гвоздеи.

Ключови думи:
Коментари