На този остров живеят повече мини понита, отколкото хора

07 септември 2018 г., 09:27
1574

Guliver / Getty Images

Ако ви е писнало от всичко (най-вече от хората) и отчаяно се нуждаете от малко магия в своя живот, имаме перфектното решение. Малкият остров Фула. На него живеят повече мини понита, излезли сякаш от приказките, отколкото хора. Звучи като измислица, нали? Но не е – това е действително място в Шотландия, част от Шетландските острови, пише Bored Panda.

На Фула има около 30 души и стотици плюшеноподобни понита!

Малките кончета живеят тук още от Бронзовата епоха. Шетландското пони води произхода си именно от тук – днес тази порода е известна по целия свят.

Понитата имат дебел кожух, къси крака и висок интелект. Някои от тях се обучават дори като водачи за слепи хора.

Преди да започнете да събирате багажа, имайте предвид, че за да стигнете до Фула, ще трябва да ползвате фербибот или самолет (а полетите са един-два пъти на седмица). Веднъж щом стъпите на острова, можете да наемете малка колиба или да отседнете в местното B&B бунгало. Впоследствие може да се потопите изцяло в старата скандинавска култура – очакват ви впечатляващи гледки, прекрасни скали и зелени поляни, изпълнени с живот. Имате възможност да се разходите и по крайбрежието, да зърнете някоя косатка, да се полюбувате на птиците и какво ли още не. А когато ви залипсва човешки контакт, просто побъбрете с някой от 30-те местни жители.

Ключови думи:
Коментари