В желанието си да ядем специфични продукти и в конкретни количества, ние често забравяме, че тялото ни се нуждае от разнообразни храни, пише BrightSide.

Ето защо в следващите редове ще ви представим няколко продукта, които оказват благотворно влияние върху нашия панкреас.

Gallery
Чесън и мед

Може и да ви изглежда като странна комбинация, но всъщност е полезна. Чесънът е естествен антибиотик. Ако го комбинираме с други храни, ние увеличаваме полезните му свойства.

Специално комбинацията от чесън и мед повишава имунитета и подпомага възстановяването на тъканите на различни вътрешни органи. Като например панкреаса.

Снимка: KMNPhoto / Shutterstock

Gallery
Спанак

Любимата храна Попай моряка е богата на витамин B и желязо. Именно тези две съставки предотвратяват възпалението на панкреаса го подхранват. Можем да включим спанака в салатата, а към него да добавим гореспоменатия чесън, както и лук.

Спанакът се бори и с раковите клетки.

Снимка: Ekaterina Kondratova / Shutterstock

Gallery
Червено грозде

Червеното грозде е богато на ресвератрол, който е мощен антиоксидант. Той спомага за намаляване на възпалението на панкреаса и също се бори с раковите клетки. Можем да си го набавим и чрез виното, но най-сигурно е да консумираме грозде.

Снимка: ilovehz / Shutterstock

Gallery
Куркума

Тя е естествен противовъзпалителен агент и намалява болката, причинена от панкреатит. Куркумата стимулира производството на инсулин в панкреаса, който регулира кръвната ни захар (и пречи на развитието на диабета).

Снимка: Antonina Vlasova / Shutterstock