Животът просто не е толкова забавен без котка. Тези пухкави създания са в състояние да ви разсмеят, докато гонят някоя муха или започнат да ви се оплакват веднага щом се приберете. Те са не само домашни любимци, но обични членове на семейството. И ако ненадейно ви ухапят по ръката, докато ги галите по коремчето, спокойно, не полудяват – те просто са луди от любов по вас.

Докато кучетата изразяват привързаността си бурно и категорично, котките са по-потайни, не обичат да демонстрират чувствата си, а понякога дори ги прикриват. Съществуват обаче някои симпатични знаци, чрез които вашата котка недвусмислено ви признава: „Обичам те!“

1. Ако котката ви докосне устните ви, изобщо не си мислете, че е случайно. Тя много добре знае накъде да се насочи, за да изрази любовта си към вас.

2. Когато потърква главичка във вас, това не е покана за боричкане и игри, а израз на привързаност и нежност.

3. Вашето коте присвива очи, докато ви гледа -  това значи, че сърцето му е преизпълнено с топлина и обич към вас, а също и че ви има пълно доверие.

4. Ако се сдобиете с изненадващ масаж по гърба, това е още един начин за пухкавия ви приятел да покаже признателността и любовта си към вас.

5. Котката ви отлично разбира думите „Ела с мен“ и може да ви следва като кучето, но просто го прави потайно, за да не оскърби котешкото си достойнство.

6. Хукват към вас веднага щом чуят думите: „Прибрах се!“ Да, естествено, че го правят, защото са гладни, но също и защото ужасно сте им липсвали и се радват да ви видят. С удоволствие ще потъркат телце в крака ви.

7. Вашата котка мисли за вас и за нищо на света не би допуснала да умрете от глад. Затова приемете с благодарност и радост дара, който ви носи – мишка.

8. Когато котката ви си поднася коремчето, за да я почешете. Изобщо не си мислете, че тази привилегия е достъпна за всички. Никой друг няма право да докосва пухкавото й тумбаче освен вас, богопомазания.

9. Сгушва се на търкалце и заспива в дрехите ви. Прави го, за да усеща миризмата ви и да е близо до вас, това я успокоява. Така че наистина ли е толкова важно, че после е истинска мъка да махнете всички косми от дрехата си?

10. Котката ви обича да спи при вас не само защото сте отлична възглавница, а и защото сте любимото й човешко същество, разбира се.

11. Когато ближе ръката ви, котката ви няма за цел да ви научи на малко хигиена. По този начин се опитва да изрази топлите си чувства към вас.

12. Понякога пухкавата ви топка ви хапе – прави го, защото от любов към вас й иде направо да ви изяде!

13. Не й се сърдете, когато се излегне върху лаптопа ви – по този начин търси вниманието ви и показва, че й липсвате.

Цветелина Велчева по материали от Bright Side