Най-голямата платформа за видеосподеляне, YouTube, публикува своята ежегодна класация YouTube Rewind с най-харесваните и най-гледаните видеа през 2019-а.

След критиките, които отнесе миналата година за подбора си, гарнирани със 17 млн. нехаресвания, платформата сега въвежда няколко подобрения с надеждата да усмири потребителското недоволство. Този път най-харесваните видеа са разделени в няколко категории – за влогъри, музиканти, танцьори и гримьори, а класациите ще се формират на база броя харесвания под съдържанието, качено в YouTube.

На първо място при влогърите се нарежда 21-годишният Джими Доналдсън, известен повече като MrBeast, за неговото видео „Направете това видео най-харесваното в YouTube“. Най-гледаният ютюбър обаче продължава да бъде PewDiePie.

При музикантите челната позиция е за Шон Мендес и Камила Кабейо и видеото към песента Señorita.

Най-харесваното танцово видео е качено от калифорнийската танцова школа Chapkis Dance и в него е демонстрирана хореография към песента Con Calma на пуерториканския изпълнител Daddy Yankee.

При клиповете за красота на първо място се нарежда американският гримьор Джеймс Чарлз за урока си по грим на испански език.

Най-гледаната игра си остава Minecraft – само за тази година тя е събрала общо 100 млрд. гледания.

Вижте целите класации тук.

Източник: Мениджър Нюз