Модерните смартфони позволяват на всеки да остави своята следа в интернет благодарение на т.нар. селфи камери. Sony Xperia XA Ultra обаче го прави по-добре от всички продукти на пазара.

Камерата на телефона е в пълна готовност за приключенията на младите хора, които задават тенденциите, както и на тези, които ги следват. Освен оптична стабилизация на изображенията на предната камера, Sony Xperia XA Ultra си има и своя светодиодна светкавица, гигантски 1/2.6-инчов сензор и 16-мегапикселова резолюция. Почти толкова, колкото основните камери на някои от най-скъпите телефони в момента.

Казано иначе - Sony Xperia XA Ultra е идеален за онези активни хора, които обичат да снимат и искат да притежават стилен и фин апарат с мощна камера и издръжлива батерия. Това е смартфонът, който прави връзката с приятелите по-лесна и приятна от всякога.

Великолепен дисплей

Апаратът се откроява със страхотен 6-инчов Full HD екран с извито стъкло и без рамка. Усещането за безкрайност, което създава, е несравнимо. Въпреки големите размери на екрана обаче, изключително тънкият дизайн и режимът „One-handed Operation“ гарантират комфортното ползване на смартфона само с една ръка. Все пак – това е най-тесният 6-инчов телефон в света към момента.

Селфита от ново измерение

Както вече стана дума, телефонът разполага с най-високотехнологичната предна камера в света към момента. Благодарение на нея можете да направите перфектното селфи – денем или нощем, няма значение! Това се дължи до голяма степен както на 16-мегапикселовата резолюция, така и на прословутите сензори за снимки при ниска осветеност на Sony.

Умната светкавица пък ще освети лицето естествено при нощни снимки, а оптичната стабилизация ще парира трептенето на ръката.

Правенето на селфи е още по-лесно с функцията Hand Shutter /активиране на камерата с вдигане на ръка, без натискане на бутон или докосване на екрана/ – само с вдигане на ръката таймерът на затвора започва обратното броене, осигурявайки време за заемане на желаната поза и заснемане на съвършения кадър. Както и обработка на кожата на лицата в реално време /при снимки, видео, и дори видео чат/за перфектно селфи – кожата изглежда гладка и сияйна. 

Енергия за два дни!

Да, Xperia XA Ultra има голям, ярък дисплей. Апаратът обаче не прави компромис със стандарта за батерията на Sony. Той осигурява до два дни живот на батерията с едно зареждане и така гарантира повече време за разговори, чат, снимки и гледане на видео. А когато е необходимо бързо възобновяване на заряда, Xperia XA Ultra може да се ползва с Quick Charger UCH12 и да получи 5.5 часа живот на батерията само за 10 минути. Наред с това има добавено адаптивно Qnovo зареждане, което увеличава до 2 пъти общата продължителност на живота на батерията.

Gallery
Със супер бързата основна камера с 21.5 мегапиксела, хибриден автофокус и бързо стартиране и заснемане, улавянето на спонтанен момент в перфектна снимка също вече не е предизвикателство.

Камерата влиза в режим на снимане от режим на готовност само за части от секундата.

Gallery
Разделителната способност на екрана е 1920 x 1080 пиксела.

Контрастът пък може да се увеличава посредством режима Vivid.

Gallery
Красивият дисплей е обвит с метал.

Общото тегло на смартфона е само 202 г.

Gallery
Апаратът е наличен в следните цветове: графитено черно, бяло, златен лайм.

Повече информация за Xperia XA Ultra можете да намерите на сайта на Sony.