Необходимостта не е единствената причина за изобретяването на разни неща. Въпреки че не винаги са получавали възможност да патентоват своите открития или пък признанието, което заслужават, жените са отговорни за появата на много предмети, които използваме и до днес.

1. Хартиената торбичка

Американците се сдобиват с чисто нова хартиена торбичка, когато през 1868 г. работничката Маргарет Найт изобретила машина, която да прави квадратни торбички и с плоско дъно (Хартиените пликове първоначално приличали повече на пощенски пликове.) Мъж на име Чарлз Анан видял дизайна на Маргарет и се опитал пръв да патентова идеята. Найт обаче завела дело и спечелила правото да патентова своето изобретение през 1871 г..

2. Кевлар

Кевларът е лек и пет пъти по-силен от стоманата. Химичката Стефани Kуолек случайно изобретила кевлара, докато се опитвала да усъвършенства влакна за автомобилни гуми. Печели патент през 1966 г.

3. Кошчето за боклук с педал

Лилиан Гелбрет прави живота ни по-хубав с редица малки, но гениални изобретения. В началото на 1900-те, тя проектира рафтовете за хладилните врати, прави отварачката по-лесна за използване и внася ред в почистването с кофата за боклук с педал.

4. Автоматичната каишка

Стопанката на куче Мери Дилейни патентова първата автоматично прибираща се каишка през 1908 г. Прикрепена към яката, тя позволява да държим домашните любимци под контрол, но им дава известна свобода в придвижването.

5. Телескоп и лампа за подводница

Трудно е да бъде открита по-задълбочена информация за техния изобретател - Сара Мейтър. Знае се само, че са патентовани в далечната 1845 г.