Избягвайте ползването на микровълновата по време на видео разговори, докато гледате клипове с високо качество или вършите нещо важно онлайн, тъй като тя може да забави вашия Wi-Fi сигнал, твърди британският медиен регулатор Ofcom.

Съветът е един от многото, включени в списък за подобряване на скоростта и трафика на интернета по време на пандемията от коронавирус, тъй като използването му се увеличи многократно, след като милиони хора работят и се учат от вкъщи.

Ofcom заяви, че безжичните телефони, бебешките монитори, халогенните лампи, стереосистемите и компютърните високоговорители, както телевизорите и мониторите, също могат да повлияят на сигнала, ако са разположени твърде близо до рутера.

Изпълнителният директор на компанията – Мелани Доуес заяви, че семействата в цялата страна са все по-често онлайн през текущата седмица, често съчетавайки работата си със това да развеселяват децата си.

„Ние насърчаваме хората да прочетат нашите съвети за това как да се възползват максимално от своя интернет, домашни телефони и мобилни телефони и да ги споделят с приятели, семейства и колеги, за да им помогнем да са свързани“, каза тя.

Тя също така заяви, че стационарните и интернет разговорит могат да предложат по-надеждна връзка от мобилните разговори през деня, поради увеличения трафик на безжичните мрежи.

В много домове във Великобритания отдавна забравените стационарни телефони “възкръснаха”, след като хората хората преоткриха стойността на обажданията към семейството и приятели си по време на пандемията.