Facebook постоянно опитва да задържи вниманието на потребителите. Сега под прицел се оказва тяхната религиозна принадлежност, защото социалната мрежа лансира нов инструмент, чрез който всеки може да изпрати своя молитва по дадена тема.

Към момента функцията е достъпна единствено в САЩ, а появата ѝ донякъде бе предречена след първото виртуално събитие, посветено на вероизповеданието, което събра религиозни лидери миналия месец, пише „Ройтерс“.

Към края на месец май Facebook създаде допълнителната опция, като тя е била тествана сред религиозните общности. В един от случаите, в които е използвана, става дума за жена, която е помолила за молитви за нейната болна от коронавирус леля. Хората отговарят с натискане на бутон „помолих се“ и могат да изберат да получават допълнителна нотификация, която да ги подсеща да се помолят и на следващия ден.

Публикациите, свързани с молитви, се използват за персонализиране на реклами във Facebook, както се случва и с останалото съдържание. Събраната информация ще позволи на системите за машинно обучение на Facebook да решават кои спонсорирани постове да показват на потребителите. Рекламодателите обаче няма да могат да таргетират въз основа на молитви или употребата на функцията.

Източник: Мениджър Нюз