Facebook е сила и определено притежава власт над хората. Но всички знаем, че трябва да се внимава с властта. Знаем също, че има информация, която не е хубаво да споделяме, като например домашния ни адрес или къде точно учим или пък работим.

Около социалната мрежа често се заформят скандали, които карат много хора да се замислят за ролята, която тази социална мрежа играе в живота им. Мнозина са разтревожени за неприкосновеността да личните си данни и решават да изтрият своите профили.

Но ако все пак не искате да изтривате профилите си, а просто да се погрижите за сигурността на личните си данни в мрежата, то просто изтрийте следните 12 неща от профила си:

1. Рожден ден - датата ви на раждане е сред най-важните парчета от пъзела, който включва също името ви и вашия адрес, а от там някой може да получи лесен достъп до банковата ви сметка.

2. Телефонен номер - В най-добрия случай може да ви звънне някой таен обожател. В най-лошия? Измамник или зловещ преследвач.

3. Повечето от “приятелите” ви - учени са доказали, че можем да имаме не повече от 150 стабилни приятелства с група от хора. Ето защо е добре да изчистите листа с приятелите, с които дори не се поздравявате на улицата.

4. Снимки на децата ви - най-важният въпрос е - каква информация за себе си биха искали да виждат децата ни в социалните мрежи, когато самите те пораснат и започнат да ги използват? Ние не е трябвало да се притесняваме за това, но сегашните поколения трябва да се замислят.

5. Къде ходят на училище децата ви - не бива да давате достъп до такава информация на непознати. Сами се досещате какви биха могли да са рисковете.

6. Достъп до местоположението ви  - също се досещате за причините

7. Мениджърът ви - това е абослютна класика. Общуването във Фейсбук трябва да бъде по-неангажиращо. Ето защо не е хубаво шефът ти да има достъп до всичко, което публикуваш на стената си. Хубаво е да има разграничение между личния и професионален живот.