Сигурно понякога си казвате, че толкова неща сте видели в този живот, че вече нищо не може да ви учуди. Приемаме предизвикателството и ще се опитаме да ви изненадаме с тези факти за света, които най-вероятно не знаете:

1. Млякото на хипопотама е розово.

Освен това е и доста калорично, което подпомага бебетата хипопотами да започнат да ядат трева на 3-седмична възраст. Между другото раждат се около 50 кг.

2. Сърцето на синия кит е толкова огромно, че един човек спокойно може да плува по артериите му.

3. На всяко човешко същество на планетата се падат по около 1.6 милиона мравки. Общата тежест на всички мравки на света се равнява на общата тежест на всички хора.

4. Октоподът има три сърца.

5. На Сатурн и Юпитер дъждът е от диаманти.

6. Бактериите в човешкото тяло са около 10 пъти повече от клетките.

7. Франкенщайн е името на създателя, не на чудовището.

8. Вероятността водата, която отпивате от чашата си, да съдържа молекули от носа на динозавър, клони към 100%. Водата винаги е в постоянно движение и извършва своя кръговрат – изпарява се, отива в атмосферата и пак се връща. Водата, която пием, вероятно е изминала хиляди и хиляди километри, преди да дойде при нас. Може дори да е дошла от вулкан, след това да се е изпарила в атмосферата, да се е превърнала в дъжд или градушка и отново да се е върнала на земята и да се е озовала в чашата ни. Това се нарича воден кръговрат.

9. Количеството вода на Земята никога не се променя, то винаги е било и ще бъде 332,5 милиона кубични мили.

10. Липсата на сън кара хората да виждат около себе си врагове.

Bright Side