Български туристически съюз, чрез Туристическо дружество " Боерица" и Университетски аварийно-спасителен отряд – „УАСО“ ще проведат практическо обучение по изграждане на лятна маркировка, което ще се проведе в Люлин планина и ще стартира в 9:00 ч. на 18.09.2021г (събота) на х. Бонсови поляни.

Събитието е напълно безплатно и е подходящо за всички планинари, които имат желание да осъществяват или да се включват в акции по изграждане и поддържане на лятната туристическа маркировка.

"По време на практиката ще маркираме, ще поставяме табели и ще прочистим някои маршрути", казват от Българския туристически съюз.

Събитието ще бъде предшествано от лекционна част предния ден петък 17.09.21г от 17:00 ч. на х. Бонсови поляни, на която също всеки желаещ може да се включи.

Лектор е Васил Гурев - основател на УАСО и експерт с над 40 годишен стаж по отношение на поддържането и изграждането на туристическата маркировка в България

ВАЖНО!

Задължително всеки, който иска да присъства да изпрати предварително три имена на имейл: td.boeritsa@gmail.com

Другата важна акция е в неделя на 19.09.2021 г. на Витоша на Кукузелската пътека.

Кукузелската пътека свързва с. Владая с местност Офелите и местност Боерица на Витоша.

Част е и от маршрута на състезанието "По стъпките на Алеко с приятел" - най-голямото планинско отборно бягане в България, с над 500 участници.

От 2013-та година насам пътеката се поддържа ежегодно от владайското туристическо дружество Боерица, в партньорство с различни институции и компании и с безценната помощ на доброволци.

Предвижда се смяната на един изгнил и опасен мост в местност Пазарището, както и да бъдат прелакирани старите дървени конструкции, така че да се удължи техния живот.

За записване за акцията в неделя - hrvalandreev@gmail.com