Мнозина от нас не ходят на лекар, когато имат дребни болежки, а предпочитат да използват изпитан домашен лек. Бабите ни обаче са ни завещали и по-необикновени средства, които са малко познати. Сред тези странни церове са следните съвети и хитрини, което не ги прави по-малко ефикасни.

1. Маточина срещу херпес

Запарете шепа маточина с чаша гореща вода. Оставете да се охлади за 15 минути. След това обработете проблемните места с тампон, напоен с течността. Мажете херпесите по няколко пъти на ден, за да се отървете от досадните мехурчета по естествен път.

2. Бакпулвер срещу мазна коса

Като алтернатива на сухия шампоан може да използвате бакпулвер. Втрийте една чаена лъжичка в косата, след това разтърсете глава, за да отстраните излишния прах.

3. Лакриц срещу мазоли

Трябват ви 4–5 черни лакрицови бонбона, ½ чаена лъжичка вазелин и малко вода. Първо накиснете лакрицовите бонбони в купа с вода, след което пюрирайте съдържанието с миксер. Пресипете сместа в друг съд и добавете вазелина. Разбъркайте така получената паста и мажете мазола с нея  2-3 пъти на ден.

4. Пиене на вода на обратно против хълцане

Хълцането представлява неволево съкращение на диафрагмата. За да го прекратите, напълнете чаша със студена вода. Наведете се над мивката и я изпийте на малки глътки „през глава“, тоест не от обичайната, а от противоположната страна на чашата.

Кой би предположил, че проблеми като херпес, мазоли или миризливи крака могат да се преодолеят по описаните по-горе начини?

Още 4 любопитни трика в борбата срещу екзема, телесна миризма, прилошаване и миризливи крака четете ТУК.