Мнозина от нас не ходят на лекар, когато имат дребни болежки, а предпочитат да използват изпитан домашен лек. Бабите ни обаче са ни завещали и по-необикновени средства, които са малко познати. Сред тези странни церове са следните съвети и хитрини, което не ги прави по-малко ефикасни.

1. Овесени ядки срещу екзема

Разбъркайте в купа 2 чаши фини овесени ядки и чаша прясно мляко.  Затоплете така получената каша за 30 секунди в микровълновата и оставете да изстине. След това нанесете сместа върху болните места и изчакайте да подейства половин час. Най-накрая отстранете с влажна кърпа.

2. Водка срещу миризливи крака

Вземете памучен тампон, напоен обилно с водка, и избършете миризливите ходила. Неприятната миризма ще изчезне за секунди. Алкохолът действа антисептично и убива веднага причиняващите мириса  бактерии. Освен това подсушава кожата, така че да премахне влагата, която от своя страна е благоприятна среда за размножаване на бактериите.

3. Джинджифил срещу прилошаване

Този съвет се отнася предимно за хората, които са на път. Нарежете джинджифиловия корен на малки късчета и ги поставете в хладилна чанта. Щом почувствате, че ви прилошава в превозното средство, вземете едно парченце и започнете да го смучете. Така неприятното гадене бързо ще изчезне. Джинджифилът успокоява стомаха и помага и за други форми на прилошаване, например по време на бременност.

 4. Кокосово масло срещу телесна миризма

Ако търсите естествена алтернатива на дезодоранта, която е поне толкова ефикасна, непременно пробвайте с кокосово масло. Съдържащата се в него лауринова киселина надеждно убива бактериите, а кокосът придава приятен мирис на тялото. Просто нанесете малко количество под мишниците си.

Продължението ТУК