Снимките на Анастасия Доброволская от Москва се отличават с поразителна креативност и винаги успяват да пренесат наблюдателя в един магичен свят.

Тя обича сложните и детайлни образи, често се заиграва с цветовете и вярва, че фотографията може да ни избави от комплексите и стереотипите, да внуши любов към хората и животните, да покаже както външната, така и вътрешната красота на човека и да постави пред наблюдателя важни социални и етични въпроси.

"Вдъхновяват ме хората и животните. Основната цел на работата ми е да покажа тяхната уникалност, да подчертая външната и вътрешната им красота и индивидуалност“, казва тя пред Bored Panda.

От една страна, Анастасия създава красиви фотографии, но от друга, тя дарява на хората, участващи в сесиите ѝ, искрени емоции, показва както тяхната собствена красота, така и тази на животните. И това си личи от всяка една нейна снимка.

Затова без да губим повече време, насладете се на тези нейни пленителни фотографии, които подчертават връзката между човек и животни.

Виж още: Instagram | Facebook

Gallery

„Всички животни, участващи в моите фотосесии, са родени в неволя и живеят с любящите си стопани. Те са абсолютно здрави, ваксинирани и не изпитват никакъв дискомфорт от участието си в снимките“, разказва Анастасия в своя официален сайт.

Снимка: Анастасия Доброволская

Gallery
Gallery

„Често снимам животни и хора, които си приличат. Струва ми се, че тази прилика подчертава стойността на животните. С помощта на моите снимки се опитвам да кажа: вижте как тази лисица прилича на човека, който я държи в ръцете си, хората и животните си приличат толкова много, нека ги ценим еднакво."

Снимка: Анастасия Доброволская

Gallery
Gallery

“Случва се обаче и обратното. Понякога животните ми помагат да подчертая стойността и уникалността на хората. Това се отнася за проекта ми "Различната красота", който е посветен на хората с особен външен вид. В рамките на този проект снимах момичета с алопеция със сфинксове, момиче с витилиго с петниста лисица, момиче с изгаряния с агама и момиче без ръка със змия. Идеята зад тези снимки е тъкмо обратната – ако петънцето по муцунката на лисицата ти се струва сладко, защо тогава витилигото се смята за недостатък?", допълва Анастасия пред Bored Panda.

Снимка: Анастасия Доброволская

Gallery
Gallery

„В повечето случаи поведението на животните е доста предсказуемо. Най-спокойните и общителни животни, чиито навици са добре познати на собствениците им, участват във фотосесиите. Ние знаем какво харесват и какво не, затова винаги се опитваме да създадем най-удобните условия за животните по време на снимките, така че в повечето случаи те се държат много спокойно", разказва фотографката пред Bored Panda.

Снимка: Анастасия Доброволская

Gallery

   Фотографката споделя пред Bored Panda спомените си, свързани с някои предизвикателни снимки: "Фотосесията с момичета с алопеция считам за един от най-трудните си проекти. Направих я преди около 4 години, но все още си спомням колко много се притеснявах. В нея участваха 6 модела, 4 от които бяха деца на възраст под 11 години. Знаех, че са ужасно притеснени, защото за повечето деца с алопеция заболяването е голямо изпитание, което поражда много комплекси и съмнения в себе си. Участието във фотосесия в такава ситуация е много трудно. Затова просто трябваше да създам за тях максимално комфортна атмосфера и да направя най-красивите снимки, така че момичетата да повярват в красотата си."

  Сни мка: Анастасия Доброволская

Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery