Minute Physics е серия ръчно илюстрирани анимацонни филмчета за наука, които обясняват по достъпен и забавен начин фактите и явленията от света на физиката - например как съществува розов цвят, въпреки че няма розова светлина. 

Знаем, че цветовете на дъгата съответстват на вълни с различна дължина от спектъра на видимата светлина - червено, оранжево, жълто, зелено, синьо и виолетово. Розовото го няма в списъка. Няма розова светлина.

Розовото - маджента, фуксия, както и да го наречете - е смес от червена и синя светлина. Светлина от двата края на дъгата, които мозъкът ни вижда като един единствен цвят.

Ако огънете дъгата, така че да се получи цветно колело, между червеното и виолетовото ще остане празно пространство. Там би трябвало да се намира останалата част от спектъра - инфрачервени и ултравиолетови лъчи, радиовълни, микровълни, рентгенови лъчи, гама лъчи и т.н. Но тъй като не можем да видим тези вълни, заместваме цялото това скрито великолепие с розово.

От гледна точка на светлината розовото по-скоро трябва да се нарича "минус-зелено". Розовото е това, което остава от бялата светлина, когато извадите зеленото.