Обичаме розовото! Розовото е правилният избор не само върху ноктите, като пролетна мода или в съчетание с други цветове, но благодарение на Барби-естетиката и филма „Барби“ с Марго Роби и Райън Гослинг тоналността отдавна вече не е само игрив момичешки цвят, а се наложи самоуверено в нашия свят. Ако и вие сте фенове на този искрящ цвят, обърнете внимание: розовото не само може да се облича, но и да се пропътува! За да усетите положителните вибрации на Барби и Кен, не е необходимо да летите до Палм Спрингс, Ел Ей или Малибу. Платформата OMIO.com е подбрала за вас 4 от най-розовите дестинации, забележителности и места за отдих в Европа.

В духа на Барби манията ви предлагаме най-добрите туристически дестинации, където любимият ви розов цвят се среща в изобилие и е част от забележителностите на мястото.

1. Ла Мурала Роха в Испания

Снимка: Shuang Chen520 / Shutterstock

Калпе, град на испанското Средиземноморие, все още е незасегнат от масовия туризъм. До курортното градче на Коста Бланка се стига с автобус от летището на Аликанте. Привлекателни са не само самотните плажове и девствената природа, но и постмодерният комплекс Ла Мурала Роха, проектиран през 1968 г. от испанския архитект Рикардо Бофил. Издържан изцяло в розово, той е една от най-известните му творби.

2. Елафониси в Гърция

Снимка: Tupungato / Shutterstock

Всички обичат плажа, но в розово е още по-красив! Плажната ивица Елафониси на остров Крит е известна с уникалния си фин розов пясък. При тази спираща дъха гледка човек веднага се чувства по-отпуснат и отпочинал.

3. Замъкът Крейгивар в Шотландия

Снимка: Greig / Shutterstock

В Абърдийн, Шотландия, се сбъдват не само мечтите за Барби, но и за принцеси. Елегантната розова кула на замъка Крейгивар се издига на живописен планински склон. Но внимание: до 2024 г. кулата ще бъде в процес на реставрация, за да блесне в целия си розов блясък!

4. Розовата улица в Португалия

Снимка: salarko / Shutterstock

В Лисабон феновете на розовото не бива в никакъв случай да пропуснат да се разходят по Руа Нова до Карвальо, т.нар. Розова улица. Намира се в популярния квартал Cais do Sodre, който някога е бил кварталът на червените фенери в Лисабон. Днес там са разположени едни от най-добрите барове и ресторанти.