Барби вече не е на мода. Кльощава, хиперсексуална, нереална, създаваща комплекси у децата и „виновна“ за анорексията на тийнейжърите – това са част от обвиненията към най-обичаната и популярна кукла от нашето детство.

От няколко години противниците на американската играчка сипят обвинения. Резултатът дойде едва наскоро, когато „се роди“ Ламили. Нарекоха куклата анти-Барби. Тя е естествена и покрива всички средни стандарти – приятно закръглена, добре облечена... и има месечен цикъл.

Куклата е създадена от Николай Лам, който също отнесе куп критики. Този път, че тя е с доста пищни форми и твърде много несъвършенства.
Американският дизайнер прави новата версия на Барби съобразена със стандартните пропорции на съвременна 19-годишна девойка (според данни взети от Американския център за контрол на заболяванията).

В резултат на това куклата е леко дебеличка, ниска, по-пухкава и като цяло – естествена. Тя е далеч от съвършенството, а по желание всеки може да ѝ „залепи“ и други екстри на пубертета като например – акне, стрии, целулит, следи от операции или татуировки.

Вижте още на Новите родители.