Знаете ли, че чесънът и лукът намаляват страничните ефекти, характерни за диетите с високо съдържание на мазнини?

В продължение на хиляди години хората по света са се възползвали от невероятните лечебни ползи на тези два зеленчука. Още през 1500 г. пр. Хр. египтяните предписват чесън, за да лекуват множество заболявания - от необичайни разраствания и паразитни инфекции, до общо усещане, че са умствено или физически неспокойни. Дори Хипократ, известен основател на съвременната медицина, го препоръчва за различни заболявания, съобщават от foodpanda. Днес изследване, проведено в Нанкин, Китай, и публикувано в списанието "Хранене и метаболизъм", установява, че маслата в чесъна и лука могат да противодействат на страничните ефекти, които диетите с високо съдържание на мазнини имат върху човешкото тяло.

Почитателите на кетонни или виисокомазнинни диети приемат основно животински мазнини. Това, разбира се, намалява мазнините в тялото, но си има и своите странични ефекти. Лукът и чесънът се справят точно с тези проблеми, които съпътстват хранене от този тип.

Накратко - съществуват множество причини, поради които трябва да добавите лука и семейството към своята диета. Тези зеленчуци овкусяват храната, позволяват ви да поддържате здравословно тегло и дори предотваратяват диабет тип 2 и различни сърдечносъдови заболявания.