Учени от университета в Южен Куинсланд разкриват кои хранителни продукти могат да ни помогнат да поддържаме тънка талия. За неудоволствие на капризните красавици, миризливият и уж малко просташки лук се нарежда на първо място. Веществата, които се съдържат в него, блокират натрупването на подкожни мазнини.

Ако съвсем не обичате лук, пробвайте със зелен чай. Той има мощно детоксикиращо действие и е особено ефикасен срещу неприятните тлъстинки в областта на корема - стига обаче да го поемате редовно.

Експериментите на биолозите показали, че дори да ядем често висококалорични и мазни манджи, тези вълшебни храни и напитки могат да ни предпазят доста ефективно от напълняване. Допълнителен плюс е, че те намаляват нивото на вредния холестерол и така предпазват от сърдечносъдови заболявания.

Повечето от анти-тлъстинните храни се срещат в средиземноморската диета, която, за щастие, е популярна на нашата географска ширина. Това са маслините, морковите, магданозът. Зехтинът също има отлични антиоксидантни свойства и не предизвиква напълняване по начина, присъщ на животинските мазнини и олиото. Ако ги включите редовно в диетата си, не само талията, но и сърцето и черният ви дроб ще ви бъдат благодарни.