За да се отървем бързо от излишното тегло, се нуждаем от „умна“ диета. В нейните рамки човек не само трябва да избере правилните продукти, но и интелигентно да ги комбинира един с друг. Представяме ви 5 наистина добри комбинации:

Кафе и канела

Тази комбинация ефективно определено потиска глада и предотвратява преяждането. Кафето, поръсено с щипка канела, е ценно и защото в самата канела няма калории, но има мощни антиоксиданти, които помагат да се отървете от мазнините в корема. Е, кафето само по себе си намалява апетита.

Зелен чай с лимон

Зеленият чай е много богат на антиоксиданти, ускорява метаболизма и допринася за процеса на окисляване на мазнините. Катехините в чая ускоряват изгарянето на излишните мазнини. Лимонът също допринася за тоди процес и когато тези два продукта се комбинират помежду си, това води до по-бърза и ефективна загуба на тегло.

Бадеми и кисело мляко

Киселото мляко увеличава реабсорбцията на ликопен, което от своя страна намалява риска от развитие на рак. А бадемите са богати на витамини, така че съчетанието от тези продукти е много полезно и за талията, и за здравето като цяло.

Кайенски пипер и пилешко

Пилешкото месо е на пиедестал в много хранителни и диетични режими. След консумацията му дълго усещаме ситост, което предпазва от преяждане. Кайенският пипер пък е мощен продукт за изгаряне на мазнини, който съдържа капсаицин - активно вещество, потискащо апетита. Освен това увеличава способността на организма да преобразува храната в енергия. Само трябва да понасяте лютивия му вкус.

Картофи с черен пипер

Картофите са отличен източник на калий. Той намалява подуването на корема, но е важно да добавите и малко черен пипер към картофите. Тази подправка съдържа пиперинов алкалоид, който пречи на образуването на нови мастни клетки. Картофите ускоряват процеса на изгаряне на мастните клетки и понижават холестерола.

Източник: Новите родители