„Всеки си мисли, че другите правят повече секс от него или нея“, казва психотерапевтът Рейчъл Сусман. Тя смята, че е много трудно да си отговорим на въпроса „Колко секс трябва да правим в една нормална връзка?“, тъй като когато става дума за проучвания по тази тема, хората лъжат.

За една двойка, сключила брак, това може да е 2 пъти седмично, но за друга, при която либидото е по-ниско, но съвместимостта им е изключително голяма и са наистина влюбени един в друг, тази бройка може да е веднъж на месец (или дори на два месеца). „Ако това не е проблем за тях, защо да се превръщаме в такъв?“, пита Сусман.

Общо взето изборът е личен. Всяка двойка трябва да прави толкова секс, колкото и двамата искат, категорична е тя.

„Ако обаче изпитвате сексуална неудовлетвореност, вероятно не сте повдигнали въпроса пред партньора си по правилния начин. Поговорете, но по-добре не в спалнята и не веднага след секс. Изберете подходящия момент, в който ще имате достатъчно време на разположение, и кажете на своя партньор: „Обичам те страшно много, привличаш ме и фактът, че правим секс толкова рядко, ме натъжава. Много бих искал/а да правя повече секс с теб. Каква е твоята гледна точка по въпроса? Искаш ли да ми кажеш защо според теб не правим много? Би ли искал/а да имаме по-активен сексуален живот?, допълва Сусман. Според нея ако повдигнете въпроса по този начин, в повечето случаи вашият партньор ще ви каже, че би искал/а да правите повече секс.

Източник: Business Insider