Различни проучвания, проведени в последните 50 години, са открили следните любопитни закономерности:

За период от две седмици един мъж произвежда достатъчно количество сперма, за да оплоди всяка жена в детеродна възраст на планетата.

Мъжките плодови мушици, отхвърлени от женските, пият значително повече алкохол в сравнение с тези, които са имали напрегната среща.

Хората, които правят секс поне три пъти седмично, изглеждат от пет до седем години по-млади.

Свободните жени са привлечени повече от заети мъже.

Стриптийзьорките печелят повече пари по време на овулация, защото тялото им отделя повече феромони.

Жената може да забременее между 5 и 8 дни след секс. Изследванията показват, че някои сперматозоиди могат да живеят в слузта на шийката на матката преди яйцето изобщо да се оплоди и да прекарат там повече от седмица.

Оргазмът може да излекува страхът от публична изява. Шотландско проучване доказа, че хората по-лесно изнасят публични речи, ако няколко часа преди това са правили секс.

Жените, които редовно се занимават със спорт, изпитват по-голяма наслада от секса.

Едно на всеки десет бебета в Европа е заченато върху легло от мебелния магазин "ИКЕА".

Един сперматозоид съдържа 37,5 мегабайта данни за ДНК, а при една еякулация се пренасят 15 875 гигабайта данни.

Мъжете са готови да рискуват повече, когато знаят, че някоя жена ги харесва.

Сексът веднъж седмично подсилва имунитета с 30%.

Светлината влияе на плодовитостта. Някога жените имали менструация по време на новолунието (когато през нощта е най-тъмно)и овулирали при пълнолуние (когато е най-светло). Сега в пълния с изкуствени източници на светлина модерен свят връзката между женската биология и природата не е толкова ясна.

Австрийците правят най-много орална любов.

По време на Олимпиадата в Лондон през 2012 година, която продължи общо 17 дни, 150 000 кондома бяха предназначени за спортистите. На един атлет се падат средно по 15 презерватива.

Необвързаните мъже правят секс 3-4 пъти седмично след 30-ата си година. Обвързаните мъже пък правят най-много секс след като навършат 40 години. Жените правят секс по 3-4 пъти седмично след 25-годишна възраст.

Двойките, които почистват заедно къщата, имат по-хубав сексуален живот.

Около 36% от хората посещават Facebook след секс.

Оргазмите правят жените по-творчески настроени. Изследванията показват, че оргазмите могат да направят жените по-уверени, по-продуктивни и по-творчески настроени. В същото време е валидно и обратното - жените получават по-цялостни оргазми, когато са най-креативни.