Учени от университета в Съри установиха, че най-лесният начин да отслабнем, без да спазваме мъчителни диети, е просто като променим часовете на хранене. Например като отложим закуската с час и половина и изтеглим вечерята по-рано (също с 90 минути), пише Metro.

Целта на изследователите е била да установят как точно промяната в часовете на хранене се отразява върху количеството на поетата храна, телесната маса и на кръвните рискови маркери за диабет и болест на сърцето.

Доброволците, участващи в проучването, са можели да хапват каквото си поискат. Единственото условие е било да си водят дневници и да дават кръвни проби. Те били разделени на две групи - първата се хранела за закуска 90 минути по-късно и вечеряла 90 минути по-рано, докато втората (контролната) запазила традиционните часове за хранене за закуска и вечеря.

В края на краищата се оказва, че хората с променени часове консумирали като цяло по-малко храна от останалите. Те губели апетит и се разделили с два пъти повече телесни мазнини в сравнение с другите участници в експеримента.