Днес най-популярната безалкохолна напитка в света навършва 128 години. Милиони хора по света й се наслаждават ежедневно. Малцина обаче знаят, че тя е подходяща за редица други неща.

1. Отстранява ръжда

Може би най-популярното й алтернативно приложение. Накиснете ръждясалия предмет за една нощ и го изчегъртайте на другата сутрин.

2. Почиства дрехите

Кока-Кола е и едно сравнително евтино средство за отстраняване на петна по дрехите. Излейте една чаша върху омърсеното място и го накиснете за известно време. След това изперете дрехата както обикновено. Напитката отстранява и най-упоритите петна от мазнина и кръв. Бонус – придава приятен аромат на облеклото.

3. Облекчава болката от ухапвания

Налейте малко Кока-Кола върху ужилване от оса, опарване от медуза или ухапване от комар. Ще облекчи болката ви.

4. Елиминира миризмата от скункс

В комбинация с малко сапун и вода, напитката отстранява неприятните миризми и дори прави косата ви по-мека.

5. Размразява замръзналите прозорци на колата

За да ускорите размразяването на прозорците през зимата, излейте бутилка кола върху тях. Изчакайте няколко минути. Сега отстраняването на леда ще е много по-лесно.

6. Облекчава стомашните болки

Кока-Кола облекчава временно стомашните болки, породени от стомашно разстройство. Полезна е, когато ви се повдига и при диария.

7. Почиства тоалетната

Излейте бутилка Кока-Кола в тоалетната, преди да я се захванете с почистването й. Изчакайте малко. Сега би трябвало да ви бъде значително по-лесно при отстраняването на мръсотията.

8. Почиства прозорци

Лимонената киселина в напитката спомага за почистването на прозорците. След това обаче ги минете повторно с мокър парцал, за да отстраните захарната субстанция.

9. Отстранява дъвка, заплетена в косата ви

Накиснете мястото с Кока-Кола. Процесът по махане на дъвката ще е с една идея по-лесен.