10 признака, че бъбреците ви не работят както трябва

30 януари 2018 г., 18:00
30236

Shutterstock

Умовете ни обработват тонове информация постоянно. Телата ни пък, от своя страна, изпълняват хиляди действия. В този забързан живот можем лесно да пропуснем някои важни съобщения, които тялото ни ни изпраща. Уви, последиците от това, че не комуникирате и не отговаряте на тези сигнали, могат да бъдат фатални, разказва BrightSide.

В следващите редове ще ви представим списък с признаци, които могат да ви подскажат, че имате проблеми с бъбреците. Не ги игнорирайте, а при необходимост потърсете лекарска помощ.

1. Проблем със съня

Ако бъбреците не работят както трябва, токсините не могат да напуснат организма през урината. Напротив - те остават в кръвта. Повишеното количество токсини пречи на добрия сън. Поради тази причина когато спите по-малко, увеличавате шансовете за намаляване на бъбречната функция.

Внимание: Доста често хората, които имат хронична бъбречна болест, страдат и от сънна апнея. Това е нарушение, което причинява една или повече паузи в дишането, когато спите. Тези паузи могат да продължат от няколко секунди до минута. След всяка пауза, нормалното дишане се връща със силно хъркане. Непрекъснатото тежко хъркане сигнализира, че е време да се консултирате с лекар.

Страници

Ключови думи:
Коментари