Мислите се за експерти в областта на любовта и секса? Кой знае, вероятно сте прави. И все пак – нека проверим…

10. Може да счупите пениса

Снимка: ShutterstockВ него няма кости, но въпреки всичко може да се „счупи“. Лекарите наричат това нараняване „фрактура на пениса“. Да – толкова е болезнено, колкото си мислите, че е.Кога се получава? Фрактурата е вследствие на травма, нанесена върху пенис в състояние на ерекция. Възможно е да се разкъсат едно или и двете кавернозни тела в пениса (същите, които се изпълват с кръв). До това могат да доведат различни агресивни техники по време на полов контакт – т.е. по време на т.нар. „сексуални акробатики“.Хънтър Уеселс от Катедра по медицина в Университета на Вашингтон разказва, че е имал пациент, който е получил фрактура на пениса, „след като е тичал из стаята, опитвайки се да проникне в жена си със скок“.9. Стриптизьорките в овулация печелят повече париПрез 2007 г. изследователи от Университета на Ню Мексико откриват изненадваща връзка между периодите на овулация на стриптизьорките и техните бакшиши. Онези, които са в овулация (съответно имат по-голям шанс да заченат), печелят средно по 70 долара на час. Дамите, на които менструалният цикъл им е дошъл пък, получават само 35 долара. Тези, които нито са в овулация, нито в цикъл – 50 долара.Една от хипотезите за подобна странна връзка е, че мъжете (на подсъзнателно ниво), са по-склонни да дадат по-голям бакшиш на жена, за която вярват, че би могла да им даде дете.

8. Жените надушват генетичните различия

Снимка: ShutterstockНе е съвсем ясно как един посетител на стриптийз клуб е възможно да направи разлика между жена, която е в овулация и такава, която е, не е напълно ясно. Почти сигурно е, че това разграничаване става на подсъзнателно ниво. Някои изследвания обаче показват, че едно от най-вероятните обяснения се крие в ефекта на феромоните - химическо вещество, изпускано от жив организъм и служещо за комуникация с други организми от същия вид.Смята се, че феромоните дори помагат и на двата пола да откриват потенциалните генетични съвместимости. Гените, които съставляват основния Главния комплекс за хистосъвместимост (MHC) играят важна роля в регулацията на имунните реакции на тялото ви – най-вече при определянето на съвместимостта на донори за трансплантация на органи. Някои данни показват, че колкото по-несъвместимо e MHC-то на един мъж и една жена, толкова по вероятно е да дамата да забременее. Нещо повече – смята се, че жените могат да надушват тези генетични различия.

В едно изследване, проведено от Клаус Ведекинд от университета на Берн, Швейцария, жените са накарани да помиришат тениските, носени от неизвестни мъже в рамките на две нощи и да изберат онези, която най-много им харесват. Според изследователите дамите масово са предпочели онези тениски, носени от мъже с различно MHC спрямо тяхното собствено.