Коя е най-голямата грешка във вашата кариера, пита Мениджър Нюз. Това е един от най-оживените дебати напоследък в сайта за споделяне Quora, където хората получават отговори на най-различни интригуващи въпроси.  

Един от най-четените и коментирани постове е отговорът на Крис Хърд, мениджър архитектурни дейности в нефтената и газовата промишленост. Ето неговият поучителен списък:

1. Вярата в грешните хора и съюзяването с грешните групи може да забави развитието на вашата кариера с години.

2. Липсата на адекватен наставник, който да ви посъветва за нещата, над които трябва да се фокусирате и нещата, които трябва да направите.

3. Концентрацията върху заплащането, а не обучението. Най-важното нещо в началото на вашата кариера е да бъдете част от работната обстановка, която да ви изложи на всеки един елемент и всяка част от бизнеса, в който искате да участвате.

4. Ранната специализация. Започнете с по-общите интереси. Дайте си време и възможност, за да откриете по естествен начин нещото, в което сте най-добри.

5. Очакването, че възможностите сами ще появят пред вас, вместо активното търсене и създаване на връзки.

6. Не чакайте, за да започнете да пишете. Започнете да пишете колкото се може по-рано. Докажете се като важен човек във вашата индустрия. Пишете по малко всеки ден и повече поне веднъж в седмицата. Напишете книга.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.