Днешните жени живеят в режим на съблазняване ден след ден: купуват си всякакви гримове, дрънкулки, възможно по-изрязани дрехи, ходят на фитнес, поставят си перманентни мигли и вежди, за да поддържат вниманието и апетита на мъжете.

- Ако продължаваш в този дух - каза ми веднъж един колега, когато ме хвана да ям кифла, - след пет години никой няма да те иска!

Вероятно трябваше да се уплаша от тези думи и моментално да превключа на режим супермацка, за да отговоря на мъжките очаквания.

Често за нас, жените, грижата за нас самите автоматично означава „грижа за живота на мъжете“. Подобно мислене е толкова изтощително, че съвсем естествено жените започват да се бунтуват срещу подобни стереотипи.

Само се замислете. Значи излиза, че трябва да се откажа от сочна пържола, от чаша червено вино вечер, да се лиша от времето със съпруга и децата си, от почивката си... И на всичкото отгоре това отнето време трябва да прекарам в някакви глупави движения на тялото във фитнеса, след които някой напълно непознат и случаен мъж да обърне поглед след мен, докато се разминаваме по улицата?

Как ли пък не!

Май наистина излиза по-евтино и по-лесно да отидеш на почивка в Египет, отколкото да се опиташ да се раздвижиш в проклетия фитнес. Жената постепенно разбира, че е най-добре да си направи няколко поне пластични операции, едната от които с импланти.

Към това се прибавя и фактът, че днешните жени не си клатят по цял ден краката, а се борят с тежестта на живота наравно с мъжете. Поради този факт на 35-годишна възраст започват да ги болят раменете, седмият прешлен се покрива с мазнини и фиброзни израстъци, а върху всичко това, като на шиш, се нанизват нови здравословни проблеми.

Днешната жена е готова да се грижи за всички - за мъжа си, за децата си, за внуците си - но не и за себе си. Тя не обича или не знае как да се грижи за здравето си, а грижата за себе си означава 10-сантиметров ток и дебел слой спирала върху миглите.

Междувременно абсолютно всичко се разрушава, ако не се полагат грижи за него навреме. Така нашите красиви и жертвоготовни жени ходят с остеопороза, куп изкривявания, опасно тегло за вътрешните органи и други свързани с възрастта удоволствия. И те не знаят, дори не подозират, че нещо може да се направи по въпроса. Как ще намеря време, мисли си тя? Без мен всички ще се изгубят, няма да успеят да си стоплят супата, ще умрат от глад, светът ще свърши!

Но аз искам да бъда красива. Затова, вместо да се погрижат за здравето си, дамите седят в скъпи козметични салони, мажат си лицата с крем за 25 хиляди долара и чакат щастието си. А някои изобщо са се отказали да го търсят, след като им е омръзнало да зависят от слабото мъжко либидо.

Дано дойде ден, в който жената разбере, че грижата за себе си е на първо място.

Източник: cluber.com.ua