Може би сте забелязали, че някои хора имат едва забележима малка дупчица в горната част на ушния хрущял – там, където ухото се свързва с тяхното лице. Вярвате или не – най-вероятно не става дума за стар пиърсинг от времето, когато са били на 15, пише iflscience.

Едва 0,1 процента от жителите на САЩ, 0,9 във Великобритания и 4-10 процента в Азия и някои части от Азия имат подобна дупка, сочи изследване. В Южна Корея тази цифра достига до 5 процента. Най-често се среща сред хора от африкански и азиатски произход.

Всъщност, образуванието е наследствен родилен дефект и се нарича преаурикуларен синус. Безвредно е само по себе си, но е податливо на инфекции (но лесно преодолими с антибиотици).  За първи път е документиран от Ван Хойзингер през 1864 година.

Най-често дупчицата се появява край едното ухо, но не е изключено да се среща и край двете. Нийл Шубин – еволюционен биолог – смята, че тези отверстия най-вероятно са еволюционна следа от хрилете на рибите.

Доста хора са на мнение, че тези отвори са естествени места за пиърсинг. Лекарите обаче съветват да не се поставя каквото и да било в тях.