Приятелствата са отношения, които постоянно трябва да се подхранват, за да бъдат трайни. Докато някои приятели се чуват или виждат редовно и дори всеки ден, то други рядко се обаждат и с времето губят връзка. Те не го правят нарочно, а просто приоритетите им са други. Според астролозите на следните три зодии им е особено трудно да поддържат приятелства:

Козирог

Козирогът държи на приятелите, но увлечен в работата си и устремен към все по-големи успехи нерядко се случва да ги пренебрегва. Ето защо е нещо нормално този земен знак да се „покрие“ с дни или дори седмици. Обикновено само най-близките приятели прощават тази слабост на Козирога и не се сърдят, когато не ги търси. На останалите често им писва и с времето слагат край на приятелските си отношения с него.

Стрелец

Стрелците обичат да пътуват и да се забавляват, като така непрекъснато срещат нови хора. Лесно завързват приятелства, но често им е трудно да ги поддържат. Приятелският им кръг е прекалено широк, за да отделят достатъчно време за всеки. Затова нерядко се случва контактът с един или друг приятел постепенно да замре.

Близнаци

Близнаците лесно печелят нови приятели, тъй като са извънредно общителни. Да подхранват дълготрайни отношения обаче не е по тяхната част. Този въздушен знак прекалено бързо се отегчава от някои хора, за да поддържа близък контакт с тях. Мнозина го приемат лично и след известно време често сами се отдръпват.