Докато снима северното сияние над Антарктида, в обектива на руския астронавт Иван Вагнер, който в момента се намира на Международната космическа станция, неволно попадат пет неидентифицирани летящи обекта, предаде ТАСС.

„Между деветата и дванайстата секунда се появяват пет обекта, които летят в паралелен курс на еднакво разстояние един от друг. Какво мислите, че може да бъде – метеорити, спътници или...?“, пита астронавтът в страницата си в социалната мрежа Twitter.

„Кадрите се заснемат веднъж в секунда и след това се събират във видео с 25 кадъра в секунда. Тоест, действителното време на наблюдение на обектите е 52 секунди“, поясни Вагнер. За видяното той е информирал ръководството на „Роскосмос“, както и Института за космически изследвания към Руската академия на науките.

В края на април Пентагонът разсекрети клипове, заснети от пилоти с инфрачервени камери по време на тренировъчни полети в периода 2004-2015 година, а в началото на август стана ясно, че планира да разкрие още документи и да разследва появата на НЛО.

Източник: Мениджър Нюз