Ако сте почитатели на фантастичната поредица за очилатия магьосник Хари Потър, най-вероятно се радвате на всякакви джунджурии, свързани с магическия свят на писателката Джоан Роулинг.

Авторката предизвика една огромна световна мания по измисления героj и на много места по света има редица клубове, паркове и заведения, които се опитват да пренесат обикновения човек в света на магиите и въображението. 

За тези, които обичат да похапват в ресторанти, има някои заведения, които напълно отговарят на тематиката Хари Потър. Вижте пет магически ресторанта в САЩ, Канада и Мексико.

Bad Owl Coffee в Хендерсън, Невада предлага разнообразие от майсторски кафе напитки, заедно с тематични закуски като Wizard Meltdown.

За The Leaky Cauldron в Орландо, Флорида ще имате нужда от билет, но напълно си заслужава, за да се потопите в "Магьосническия свят" на Хари Потър в двата тематичните пара на Universal, където се намира кръчмата.

Pasta Wiz в Ню Йорк се фокусира върху здравословни и органични тестени изделия в двете си заведения в Манхатън и Бруклин. Въпреки че кухнята не е наистина по тематиката на Хари Потър, декорът определено наподобява магьосническа атмосфера с различни елементи като набръчкана Разпределителна шапка и пищни полилеи. Собственик е българинът Алекс Димитров.

Прочетете целия материал на сайта на Мениджър Нюз.