FOX, един от водещите развлекателни канали в световен мащаб, част от FOX Networks Group, отчете рекордните 26 милиона гледания на глобалната премиера на „Изгнаник“. В началото на юни в над 125 държави по света премиерата бе гледана както пред телевизионните екрани, така и в социалните мрежи и онлайн платформите на FOX. Това е първата собствена продукция на вътрешната продукционна компания на групата – FOX International Studios. „Изгнаник“ е вторият проект на Робърт Къркман, чиято премиера FOX излъчи едновременно по цял свят, след зашеметяващия успех на „Живите мъртви“. 
Данните за представянето на премиерния епизод в Европа, Азия и Латинска Америка, които включват гледането на живо и отложеното гледане в рамките на една седмица след премиерата показват, че: 
• Премиерата на сериала във Facebook и свободният достъп до първия епизод чрез стрийминг във Facebook, Youtube и платформата FOX Play в продължение на две седмици преди телевизионната премиера на сериала са генерирали 18,7 милиона гледания.  
• Телевизионната премиера на „Изгнаник“ е отбелязала 7.4 милиона гледания по света (включително повторенията). В Латинска Америка това е била най-успешната премиера на нов сериал в платената премиум услуга на групата FOX+, която е достигнала до 22% от аудиторията и се е изкачила до първо място сред конкурентите. Общо 11.3 милиона гледания е отбелязала премиерата на „Изгнаник“ в Латинска Америка.
• В Тихоокеанска Азия премиерата на „Изгнаник“ има  3.6 милиона гледания и така дебютът на продукцията се превръща в един от най-успешните досега. В сравнение със средното за праймтайма в Малайзия, премиерата на „Изгнаник“ там постига изключителния ръст от 1744% за слота, в Корея покачването е четворно, а в Австралия и Филипините – двойно.  
• В Европа първият епизод на сериала е гледан общо 11.2 милиона пъти. В няколко държави са отчетени впечатляващи резултати, например в Норвегия „Изгнаник“ отбелязва най-гледаната премиера на сериал по FOX досега във възрастовата група 12+. При аудиторията на възраст от 21 до 50 г. резултатите от премиерата са над два пъти по-високи от предишния рекорд за канала.  В Португалия първият епизод на „Изгнаник“ дава най-добрите резултати за слота по FOX от април до сега и премиерата на сериала изпреварва по гледаемост излъчваните по същото време филми и сериали по други канали.