FOX Networks Group (FNG) Европа и Африка обяви, че известният британски актьор Марк Стронг ще участва в първата регионална игрална продукция на телевизионната компания. Тя ще носи заглавието „Deep State“ и ще бъде част от стратегията на FNG да създава, развива и произвежда оригинална продукция на регионално ниво.

„Deep State“ е напрегнат шпионски трилър, фокусиран върху актьорските персонажи, който ще се излъчи в над 50 държави по водещия развлекателен канал на групата – FOX. Сценаристи са Матю Паркхил („Rogue“), Саймън Максуел („American Odyssey“) и Стив Томпсън („Шерлок“, „Доктор Кой“).  

Когато се присъединява към проекта, Марк Стронг споделя: „Отвреме навреме получавам сценарии, които просто не мога да оставя и този на „Deep State“ е именно такъв – страхотен пример за отлично ниво на работата на сценаристите. Невероятно горд съм, че ще работя с FNG над първата им регионална игрална телевизионна продукция. Компанията е събрала страхотен екип и очаквам с нетърпение съвместната ми работа с Робърт Конъли, Матю Паркхил и Хилари Бивън Джоунс. Със сценарий на Матю, Саймън Максуел и Стив Томпсън, продуценти Том Наш и Хадия Алами и с Дейвид Хигс като директор на продукцията, а Пат Кембъл като дизайнер, това за мен е една неповторима възможност да се завърна към телевизията. Моят герой е в пълен морален конфликт – и  точно такъв тип роли ме привличат. Той трябва да се водя потаен и изключително опасен професионален живот, да влезе в ролята на любящ баща и верен съпруг, а това прави образът му сложен за пресъздаване. Бързото развитие на историята с резки завои в сюжета и сложността на персонажите ме карат да искам да гледам този сериал, както и да участвам в него.“

Сара Джонсън, вицепрезидент Игрална продукция, каза: „Марк Стронг е невероятно разнолик и влиятелен актьор със страхотен диапазон на героите, които умело пресъздава. С поредица от успешни роли на театралната сцена и на телевизионния екран, Марк има рядката способност да представя завладяващи и многопластови персонажи и ние сме развълнувани от предстоящото му завръщане към телевизията с този сериал, в който той ще изиграе сложния образ на Макс Ийстън.“

Действието в тази увлекателна история се развива във Великобритания, САЩ, Иран, Ливан и Франция, и е изпълнено с напрежение, динамика и двойственост, като показва безмилостната действителност в света на шпионажа, в който може да те вкара рядко срещана съвест, както и убийството на хората, които обичаш.

Стронг, когото познаваме от „Дама, поп, асо, шпионин“, „Враг номер едно“, „Kingsman: Златният кръг“, носител на престижната награда „Olivier“ и номиниран за награди „БАФТА“ и „Тони“, ще изпълни главната роля на Макс Ийстън – един мъж по средата на две версии на себе си, между миналото и настоящето. Макс е бивш шпионин и се завръща в играта, за да отмъсти за смъртта на сина си, но се озовава в центъра на прикрита разузнавателна война и конспирация, която печели от разпростиращия се хаос в Близкия Изток.