Вече цяло десетилетие тематичният канал FOX Crime разказва качествени криминални истории, които винаги дават превес на доброто над злото, говорят за неизбежното възмездие и тържество на справедливостта.

Каналът стартира в Италия през 2005 г., като само за една година успява значително да разшири операциите си. Във фаталния петък, 13 октомври 2006 г. FOX Crime започва излъчването си в България и Хърватия. Впоследствие каналът продължава да разширява обхвата си към Сърбия, Македония, Босна, Словения и буквално превзема публиката на Балканите.

Аудиторията на канала расте всяка година, а в последните три  FOX Crime е сред най-гледаните канали на FOX Networks Group (FNG) в България.

„Тази година продукциите, излъчвани по каналите от групата на FNG, получиха рекордните 103 номинации и грабнаха общо 27 награди „Еми“ – общопризнати като най-престижните отличия за постижения в телевизионната индустрия. Това е категорично признание за качеството на нашия продукт,“ сподели Красимир Николов, Старши вицепрезидент за Централна и Източна Европа на FOX Networks Group. „През изминалите 10 години стратегията на FOX Crime се е доказала като успешна. Надяваме се да запазим и да надградим този успех”, допълни той.

Зрителите на FOX Crime са интелигентни любители на изтънчените мистерии и интелектуалните загадки, най-често на възраст между 35 и 49 години, като женската част от аудиторията е с лек превес над мъжката.

Програмата на FOX Crime е балансирана между най-добрите американски и европейски продукции от този жанр, създадени от водещи студия като 20th Century Fox,  Paramount, Universal и Disney. Много от заглавията, представени от FOX Crime, с времето са се утвърдили като живата класика на криминалния жанр - „Коломбо“, „Закон и Ред“, „Джон Доу“, „Смърт в рая“, „Военни престъпления“, „От местопрестъплението“, „Елементарно, Уотсън“, „Безследно изчезнали“. Сред най-успешните  сериали за всички времена са емблематичните  „Престъпни намерения“ и  „Декстър“.

През годините FOX Crime вълнува зрителите не само с  богато качествено съдържание, но и със своето старание  да го представя пръв – каналът първи излъчва у нас хитовия сериал „Касъл“, а тази есен  първи представи на българската публика – „Нюанси синьо“ с участието на суперзвездата Дженифър Лопес. За 10-та си годишнина каналът е с изцяло нова графична опаковка.