Прекрасни замъци и имения, обитавани от трагични духове

28 юни 2017 г., 08:40
3076

Michal 11 / Shutterstock

Понякога човек много лесно може да разбере как възникват легендите за духове, обитаващи определени места. Тези извисяващи се замъци и имения изглеждат така, сякаш би трябвало да приютяват душите на техните някогашни обитатели. И разбира се, всеки един от тях върви в комплект с една фантастична история за духове, пише io9.

Имението Удчестър, Удчестър, Глостършър, Англия

Изграждането на това имение започва през 1858 г. Строителите обаче го изоставят през 1873 г. Отвън е завършено, но липсват стаи и подове. Според Haunter Rooms "през 1902 г. свещеник е видял странно привидение на портите на имението. По пътеките е забелязван и конник-фантом. Смята се, че на имението се дължат всички случки с духове в района. Параклисът е обитаван от висок мъж, който е бил виждан многократно... Посетителите са припадали и са били нападани от духовете, обитаващи имението. Много хора казват, че са забелязвали рееща се във въздуха глава в баните. Има и дух на стара жена, който напада жените в тъмното. Имението е построено върху територията на три сгради, които също са били обитавани от духове. Някои твърдят, че в параклиса се провеждат сатанински ритуали. Други пък чуват как жена пее ирландска народна песен в кухнята. Духът на младо момиче е забелязван няколко пъти как тича нагоре и надолу по стълбите на първия етаж на имението."

Роуз Хал, Монтего, Ямайка. Построен през 70-те години на XVIII век от Джон Палмър

Ани Палмър - съпругата на първия собственик - убива трима от съпрузите си и отравя или омайва нейните роби-любовници, принуждавайки ги да заравя телата на плажа. Според историите нейният призрак прави така, че по стените да се появяват петна от кръв.

Рейнхъм Хол, построен през 60-те години на XVII век, Норфолк, Великобритания

Сестрата на Робърт Уолпоул - първият министър-председател на Великобритания е била втора съпруга на британски либерал на име Чарлс Таунсхенд. Той е бил известен с бурния си характер. Когато Таунсенд открива, че жена му е изневерила с лорд Уортън, той я заключва в нейните покои. Тя остава там до смъртта си през 1726 г.

Ключови думи:
Коментари