Появилите се наскоро снимки и видео клипове на неидентифицирани летящи обекти, заснети от американската морска пехота, са автентични. Това потвърдиха от Пентагона.

Въпреки че хората често наричат тези мистериозни гледки НЛО, по-модерният термин е Неидентифицирани въздушни феномени (НВФ). Именно тях разузнавателните среди взимат далеч по-насериозно.

Докато НЛО-тата са проблематична тема, която често се асоциира с теории на конспирацията и е пряко обвързана с популярната култура, НВФ, наричани често и аномални въздушни превозни средства, са съвсем истински и представляват феномен, който нито военните, нито учените могат да индентифицират лесно.

Новите кадри, представени от режисьора Джеръми Корбел и репортера Джордж Кнап, показват мистериозен летателен апарат с "пирамидовидна форма“, който лети из небето. Наред с тях откриваме и снимки на други три странни обекта, една от която изглежда е споделена онлайн през 2020-та.

Никой не знае какво представляват тези загадъчни обекти. Говорител на Пентагона обаче потвърди, че кадрите и снимките са автентични и са заснети от американската морска пехота.

На видеото по-долу, заснего в района на крайбрежието на Сан Диего, се вижда само един обект, който според наблюдателите лети на около 210 метра над плавателния съд USS Russell. Въпреки това се съобщава, че по същото време са били видени общо 3 неидентифицирани летящи обекта, движещи като рояк.

При друг случай екипажът на USS Omaha е наблюдавал сферичен обект, който се е врязал във водата и е изчезнал в дълбините на океана. Според документацията на UAPTF (Unidentified Aerial Phenomena Task Force) апаратът е потънал, но при претърсване на района с подводница не са открити каквито и да било останки.

Източник: Science Alert