Какво е предсказал Нострадамус за 2018-та?

14 декември 2018 г., 08:05
14575

Илюстрация: getzion / Shutterstock

Пророчествата на Нострадамус са обект на интерес от векове. И днес немалко хора са убедени, че той е предсказал редица събития от нашето минало. Според тълкувателите му всеки негов стих е шифър, чийто символи трябва да се разгадаят, за да се стигне до истинското послание. Скептиците са убедени, че неговите „пророчества“ не са нищо повече от полет на въображението, а човешкият мозък винаги е готов да открие връзки там, където ги няма. Към който и от двата лагера да спадате, с трепет или с обикновено любопитство, си струва да научим какво предсказва роденият на днешния ден прорицател за 2018 г.

Ще започне ли Трета световна война?

„Голямата война ще започне във Франция и тогава цяла Европа ще бъде атакувана. Войната ще бъде дълга и ужасяваща за всички… накрая ще има мир, но малцина ще му се радват.“

Според много тълкуватели това предсказание е свързано с тероризма на „Ислямска държава“ – макар и атентатите във Франция преди две години да не са негово начало. 

Друго предсказание, което привържениците на Нострадамус цитират, е за „фалшивия тромпет“, който според тях се отнася за настоящия президент на САЩ, Доналд Тръмп (поради близостта на фамилното име Trump с английската дума trumpet – тромпет; оставяме настрана факта, че Нострадамус е писал на френски):

„Фалшивият тромпет ще пробуди големи разногласия. Ще бъде нарушено споразумение и лицето на меда и млякото ще лежи на земята.“ Според някои спекулации „страната на меда и млякото“ е Израел, както гласи един библейски стих. Споменава се и за „Републиката на големия град“ (според тълкувателите това е САЩ), която „тромпетът ще свика на скъпи военни действия“ и „градът ще се разкае“. 

Необичайни земетресения и наводнения

Силни земетресения ще разтърсят нашата крехка планета, предрича Нострадамус. Китай е една от страните, за които предрича най-тежки последствия. През зимата на 2018 г. „Огненият пояс на Тихия океан“ ще има необичайна активност, в това число земетресения и изригвания на три вулкана. Наводненията ще надхвърлят всички рекорди. Китай, Япония, Австралия и Русия ще бъдат сред най-засегнатите от промените в природните условия.

Срив на глобалната икономика

Така почитателите на Нострадамус тълкуват фразата „Богатите ще умрат неведнъж“. Според някои това означава финансов колапс, предизвикан от нарастващата ненавист към статуквото. 

Слънчевата радиация ще изгори Земята

„Кралете ще заграбят горите, небето ще се отвори и полетата ще бъдат изгорени от жегата“ – пише Нострадамус? Звучи ли ви като предсказание за климатичните промени? 

Голямото изригване на Везувий

През 2018 г. голямо изригване на Везувий ще разтърси цяла Италия. Везувий е активен вулкан. Според италианските геолозии и вулканолози, наистина има възможност за голямо изригване в края на 2018 и началото на 2019 г.

Нужно ли е да споменаваме купищата несбъднати предсказания на Нострадамус за бедствия и войни? 

Източник: nostradamus2018.com

Коментари