Пророчествата на Нострадамус са обект на интерес от векове. И днес немалко хора са убедени, че той е предсказал редица събития от нашето минало. Според тълкувателите му всеки негов стих е шифър, чийто символи трябва да се разгадаят, за да се стигне до истинското послание. Скептиците са убедени, че неговите „пророчества“ не са нищо повече от полет на въображението, а човешкият мозък винаги е готов да открие връзки там, където ги няма. Към който и от двата лагера да спадате, с трепет или с обикновено любопитство, си струва да научим какво предсказва роденият на днешния ден прорицател за 2018 г.

Ще започне ли Трета световна война?

„Голямата война ще започне във Франция и тогава цяла Европа ще бъде атакувана. Войната ще бъде дълга и ужасяваща за всички… накрая ще има мир, но малцина ще му се радват.“

Според много тълкуватели това предсказание е свързано с тероризма на „Ислямска държава“ – макар и атентатите във Франция преди две години да не са негово начало. 

Друго предсказание, което привържениците на Нострадамус цитират, е за „фалшивия тромпет“, който според тях се отнася за настоящия президент на САЩ, Доналд Тръмп (поради близостта на фамилното име Trump с английската дума trumpet – тромпет; оставяме настрана факта, че Нострадамус е писал на френски):

„Фалшивият тромпет ще пробуди големи разногласия. Ще бъде нарушено споразумение и лицето на меда и млякото ще лежи на земята.“ Според някои спекулации „страната на меда и млякото“ е Израел, както гласи един библейски стих. Споменава се и за „Републиката на големия град“ (според тълкувателите това е САЩ), която „тромпетът ще свика на скъпи военни действия“ и „градът ще се разкае“.