Ако търсите вдъхновение за обзавеждането на новото си жилище, тук ще откриете перфектния дизайн за всеки зодиакален знак.

Обзавеждането на четирите ни стени трябва да означава много повече от чиста естетика. Това е мястото, в което изразяваме личността си и в което се чувстваме уютно. Стилът на обзавеждане зависи до голяма степен от зодията – най-вече от влиянието на Венера върху нея. Тази планета, която е символ на красота и удоволствие, определя допълнително вида на интериора.

Ще ви разкрием какъв стил обзавеждане предпочитат отделните зодии.

Везни: елегантно и очарователно

Красотата и естетиката в дома радват особено много Везните. Този знак харесва розовите, златните и пастелните тоналности и залага на големите гардероби, растенията и огледалата, за да изглежда помещението по-просторно. Между четирите му стени не бива да липсват и орнаментите.                                                                                                                                                                                                

Скорпион: строго и загадъчно

Скорпионите ценят времето за себе си и затова жилището им е техният оазис на спокойствието. Този воден знак обича спалнята му да е в тъмни тонове, като сиво, тъмносиньо или бургундско червено. Обзавеждането също е в загадъчен стил: мистични украшения, удобно кадифено канапе или огледало на тавана.

Стрелец: просторно и екзотично

Стрелецът рядко се задържа вкъщи, защото обича да пътува. Което, за съжаление, точно в този момент не е възможно. Ето защо този огнен знак обзавежда жилището си колкото е възможно по-екзотично. Многобройни прозорци, интересни сувенири от пътешествията му и мебели в лилави или червени нюанси  определят обстановката.

Козирог: семпло и класическо

Козирозите се придържат към традициите и обичат антикварните мебели. Ето защо голяма част от обзавеждането на дома им се състои от винтидж предмети. Цветната палитра е съставена от тревистозелено, бежово и тъмночервено. Подходящи аксесоари са старинните часовници, грамофоните с фуния и дървените мебели с антични орнаменти.

Водолей: модерно и футуристично

На бунтаря сред зодиакалните знаци, Водолея, е присъщо ексцентричното обзавеждане. За да подчертае личността си, той избира цветове като сребристо, светлосиньо или металическо зелено. Към тях подхождат предмети като телескоп, технически уреди и мултифункционални мебели.

Риби: идилично и отморяващо

Родените под знака на Риби са големи фантазьори и обичат да се реят в мечтите си в уютния си дом. Най-сладко мечтаят в обстановка, в която преобладават сините и зелените тонове. Акцент в жилището са аквариумите, свещите, дървените мебели с мека тапицерия и „ловците на сънища“.

Към първата част ТУК