Ако търсите вдъхновение за обзавеждането на новото си жилище, тук ще откриете перфектния дизайн за всеки зодиакален знак.

Обзавеждането на четирите ни стени трябва да означава много повече от чиста естетика. Това е мястото, в което изразяваме личността си и в което се чувстваме уютно. Стилът на обзавеждане зависи до голяма степен от зодията – най-вече от влиянието на Венера върху нея. Тази планета, която е символ на красота и удоволствие, определя допълнително вида на интериора.

Ще ви разкрием какъв стил обзавеждане предпочитат отделните зодии.

Овен: смело и дръзко

Овните, които пращят от енергия и сила, харесват светли и просторни помещения. Предпочитаната от тях цветова гама се състои от нюанси на червеното и оранжевото. Акцентите в жилището им са кожени мебели, декорации от метал или стомана и предразполагаща към уют камина.

Телец: красиво и луксозно

Ако някой залага на естетиката при подредбата на дома си, това е Телецът. За него важи принципът: качеството е по-важно количеството. При избора на цветове този знак се придържа към землистите, златистите и зелените тонове. Подходяща декорация за Телците са растенията, скъпите произведения на изкуството (картини, статуетки) и екстравагантните вещи, като например огледало със свръхразмери в банята или модернистичен, биещ на очи полилей над масата за хранене в трапезарията.

Близнаци: светло и многостранно

Този въздушен знак обича да изпробва нови стилове и почти ежеседмично пренарежда жилището си. Но цветовете са винаги едни и същи: нюанси на розовото, светложълто и лимоненозелено. В обзавеждането преобладават технологичните джаджи, мрежестите детайли и веселите десени на мебелите.

Рак: уютно и интимно

Подобно на чувствителните Раци жилището им също е особено топло и уютно. За носталгичната обстановка допринасят вдъхващи спокойствие цветове като кремавото, нюансите на синьото или пастелните тонове. Интериорът се състои най-вече от ретро мебели, предмети, свързани със скъпи спомени, и семейни снимки.

Лъв: цветно и разточително

Обзавеждането на Лъвовете трябва да се откроява с вида си като самите тях. Колкото по-пищно и ексцентрично, толкова по-добре. В жилището доминират скъпите произведения на изкуството, животинските мотиви и големите мебели в златно, оранжево или лилаво. Кристални полилеи и дизайнерски лампиони допълват обстановката.

Дева: естествено и подредено

Перфекционистите сред зодиакалните знаци, Девите, постоянно намират нещо за доизкусуряване в дома си. Обзавеждането обикновено е минималистично, а преобладаващите тонове – землистите. Акцентите в жилището са книгите, сбирките произведения на изкуството и  десените на звезди или луни.

Продължава по-късно през деня.