Всеки има поне една случка в живота си с пиян, шумен, ядосан, комичен, побъркан или просто ексцентричен съсед. Подготвили сме ви списък на съседите, които влудяват всеки, но ги има във всеки блок.

1. Съседът, който готви постоянно. Всеки ден. Понякога и нощем. Ароматът от манджите се носи по стълбището, дори по улицата. Със сигурност навлиза мощно в апартамента ви. Този тип съсед предпочита кисело зеле, лук, риба и други подобни ароматни продукти.

2. Съседът, който постоянно изпуска тежки предмети. Понякога изпуска тежки предмети, друг път търкаля такива по пода, а понякога имаме чувствата, че просто мята столове из стаята. Това се случва за предпочитане след 22 ч. вечерта или преди 8 сутринта.

3. Съседът купонджия, който е винаги на шест. Той си пуска любимата музика по всяко време на денонощието и постепенно увеличава звука пропорционално с нарастващия адреналин. Остава само да се надявате, че музикалните ви вкусове съвпадат.

4. Съседът кихавица, когото можете да чуете през стените и етажите. Киха задължително между 10 и 1000 пъти на ден и имате чувството, че прозорците ехтят от този мощен звук.

5. Съседът активист, който винаги има каузи, в които да се опита да ви увлече. Обикновено това е някоя от по-възрастните съседки, които си намират занимания и събират пари за цветята пред блока или други приумици. Обичат да ви звънят настойчиво и продължително.

6. Съседът пушач, който сякаш спи дори с цигара в устата. Той спи на прозореца, на балкона, на стълбището, пред блока. Около него е винаги облак от дим.

7. Съседът, който си оставя боклука пред вратата. Някои хора си мислят, че площадката пред вратата му си е само негова и нищо, което се постави там, не носи зловонието си извън този участък. Въпреки че настоявате да не изнася боклука си на стълбището, този съсед ви уверява, че е само за малко и ей сега ще го изхвърли. Но това никога не се случва.

8. Съседката с десетте котки, които щъкат из целия блок. Тази съседка храни не само своите котки, но и тези в квартала, поради което можете винаги да разчитате да чуете мяукане по всяко време на денонощието.

9. Съседът, който е сложил оглушителна аларма на колата си, която услужливо ще се грижи да не се успивате.