Сателитът от необикновената рекламна кампания на Samsung падна в частен имот в американския щат Мичиган, след като миналата седмица беше изпратен на ръба на атмосферата, за да излъчва космически селфита на потребители, предава в. „Индипендънт“.

В събота сутринта Нанси и Дан Уелк се приготвяли да пуснат конете си на двора, когато чули много силен шум. Щом излезли навън, с изумление открили паднал огромен обект, а когато го приближили, видяли логото на южнокорейската корпорация, две камери и един от изпратените в Космоса два смартфона Galaxy S10 5G. Всички устройства продължавали да работят.

Компанията реагира светкавично на инцидента – още в същия ден нейн говорител публикува официално становище, от което става ясно, че заради лошите метеорологични условия се е наложило, макар и не много успешно, сателитът да кацне на Земята преждевременно. Семейството смята, че е извадило късмет, защото няма никакви нанесени щети.

Кампанията стартира миналата седмица със събитие в Лондон, по време на което моделът Кара Делевин направи първото селфи, като след това го изпрати да бъде излъчено в Космоса. Целта беше да се демонстрира издръжливостта на новия флагман Galaxy S10 5G. Очевидно едно от свойствата му е да функционира, дори след падане от 20 км височина.

Източник: Мениджър Нюз