Към първата част: зодии Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева

Везни

Звездите казват, че тази година трябва да носите червени чорапи против уроки. Жертвайте част от свободното си време, за да придобиете нови умения – например да пиете вода през носа или да плетете без куки. В никакъв случай не се подстригвайте през месец март. И през април. Най-добре не се подстригвайте изобщо до 2020 година – на лош късмет е. Ако сте се научили да плетете без куки, ще си връзвате плитки. Ако имате чувството, че сте зарязали нещо до половината, най-вероятно е така, но нямаме представа какво.

Скорпион

Годината предлага отлични предпоставки да се депресирате. С толкова голям потенциал, че да смените валериана с антидепресанти. Казваме ви честно: направо си е грехота да пропилеете шанса. Ако ще изпадате в меланхолия, сега му е времето. Звездите са се подредили така, че най-услужливо да ви припомнят всички причини, поради които животът ви е скапан – ниска заплата, тесен апартамент, шумни съседи, празен хладилник и т.н. , но да не продължаваме – останалото ще си го припомните сами, като почнете веднъж да се депресирате. Абсолютна свинщина! Но да не забравяме, че е годината на Свинята.

Стрелец

Всичко онова, за което мечтаехте миналата година, няма да се случи и тази. Това е положението. Затова пък има голям шанс да ви уволнят. Погледнете го от добрата страна – веднъж и вие ще си тръгнете по-рано от работа и ще избегнете задръстванията. Също така е отлична възможност да останете насаме със себе си и спокойно да се самосъжалявате. Ако ви остане време измежду цялото това напрежение, непременно трябва да се научите да готвите, а ако вече умеете – да усвоите нови рецепти. Звездите обещават по-малко киселини.

Козирог

Прекрасна възможност да си счупите зъб. Ако не се получи до към ноември, не се отчайвайте – наблегнете на пържената леблебия и упорствайте. Ретроградният Меркурий създава опасност от поредица несполуки в ежедневието – като например да изпратите имейл, без да прикачите файла, кучето ви да сдъвче кабела на зарядното, котката да повърне върху кашмирения ви пуловер и други – годината е пред вас. Важното е да запазите самообладание – след лошия късмет винаги идва още по-лош.

Водолей

Звездите предвещават да пожънете успех в спорта – например през зимния сезон гигантски слалом по Витошка или друга пешеходна зона в столицата и по другите градове. През първата половина от годината не е подходящо време да се разделяте с партньора, ще трябва да го изтърпите поне до лятото, когато ще ви зареже той така или иначе и ще ви извади от неудобното положение. Направете се на изненадани.

Риби

Тази година ще плувате в бурните води на каръка. Дава ви се прекрасна възможност да се провалите във всяко начинание. Не започвайте нищо ново, докато не сте оплескали напълно старото. Най-вероятно ще си одраскате колата, докато паркирате. Затова пък ще ви я вдигнат с паяк и така ще свършат мръсната работа вместо вас - няма да ви се наложи да се мъчите да излизате от неудобното място, на което сте се намърдали с триста зора. Живейте за мига и не мислете за утрешния ден – няма смисъл – ще е по-зле от днес.

Всички права запазени ©Цветелина Велчева