Към първата част

Везни

Звездите казват, че тази година трябва да носите червени чорапи против уроки. Жертвайте част от свободното си време, за да придобиете нови умения – например да пиете вода през носа или да плетете без куки. В никакъв случай не се подстригвайте през месец март. И през април. Най-добре не се подстригвайте изобщо до 2021 година – на лош късмет е. Ако сте се научили да плетете без куки, ще си връзвате плитки. Ако имате чувството, че сте зарязали нещо до половината, най-вероятно е така, но нямаме представа какво.

Скорпион

Годината предлага отлични предпоставки да се депресирате. С толкова голям потенциал, че да смените валериана с антидепресанти. Казваме ви честно: направо си е грехота да пропилеете шанса. Ако ще изпадате в меланхолия, сега му е времето. Звездите са се подредили така, че най-услужливо да ви припомнят всички причини, поради които животът ви е скапан – ниска заплата, тесен апартамент, шумни съседи, празен хладилник и т.н. , но да не продължаваме – останалото ще си го припомните сами, като почнете веднъж да се депресирате. Абсолютна свинщина! Но да не забравяме, че е годината на Свинята.

Стрелец

Всичко онова, за което мечтаехте миналата година, няма да се случи и тази. Това е положението. Затова пък има голям шанс да ви уволнят. Погледнете го от добрата страна – веднъж и вие ще си тръгнете по-рано от работа и ще избегнете задръстванията. Също така е отлична възможност да останете насаме със себе си и спокойно да се самосъжалявате. Ако ви остане време измежду цялото това напрежение, непременно трябва да се научите да готвите, а ако вече умеете – да усвоите нови рецепти. Звездите обещават по-малко киселини.

Козирог

Прекрасна възможност да си счупите зъб. Ако не се получи до към ноември, не се отчайвайте – наблегнете на пържената леблебия и упорствайте. Ретроградният Меркурий създава опасност от поредица несполуки в ежедневието – като например да изпратите имейл, без да прикачите файла, кучето ви да сдъвче кабела на зарядното, котката да повърне върху кашмирения ви пуловер и други – годината е пред вас. Важното е да запазите самообладание – след лошия късмет винаги идва още по-лош.

Водолей

Звездите предвещават да пожънете успех в спорта – например през зимния сезон гигантски слалом по Витошка или друга пешеходна зона в столицата и по другите градове. През първата половина от годината не е подходящо време да се разделяте с партньора, ще трябва да го изтърпите поне до лятото, когато ще ви зареже той така или иначе и ще ви извади от неудобното положение. Направете се на изненадани.

Риби

Тази година ще плувате в бурните води на каръка. Дава ви се прекрасна възможност да се провалите във всяко начинание. Не започвайте нищо ново, докато не сте оплескали напълно старото. Най-вероятно ще си одраскате колата, докато паркирате. Затова пък ще ви я вдигнат с паяк и така ще свършат мръсната работа вместо вас - няма да ви се наложи да се мъчите да излизате от неудобното място, на което сте се намърдали с триста зора. Живейте за мига и не мислете за утрешния ден – няма смисъл – ще е по-зле от днес.

Всички права запазени ©Цветелина Велчева